Etusivu > Uutiset > 2013 > 04 > Kestokassit keikkumaan Nuukuusviikolla

Kestokassit keikkumaan Nuukuusviikolla

(15.04.2013 08:07 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 15.04.2013 08:11 Salminen Tiina)

Valtakunnallista Nuukuusviikkoa vietetään jälleen 15.-21.4. Seudullinen jäteneuvonta kampanjoi teemalla "Nuuka ei jätettä osta" haastaen ihmiset käyttämään viikon ajan pelkästään kestokasseja ja jättämään muovikassit kauppaan.

Arvion mukaan Suomessa myydään vähintään 300 miljoonaa muovikassia vuodessa ja valtaosa niistä päätyy kaatopaikoille. Kestävä ja pestävä kangaskassi on oiva tapa vähentää jätettä.Monet yritykset jakavat mainoskestokasseja liikelahjoina, joten niitä kertyy helposti yli tarpeen. Kaapissa tarpeettomana lojuvat kangaskassit voi nyt laittaa kiertoon tuomalla ne Porin kaupungin ympäristövirastoon (Valtakatu 11), Porin pääkirjastoon, Palvelupiste Porinaan (Yrjönkatu 6) tai johonkin seudun kierrätyskeskuksista.

Jäteneuvojat ovat tavattavissa perjantaina 19.4. klo 11-18 ja lauantaina 20.4. klo 10-15 Kauppakeskus ICCOssa järjestettävässä kierrätystapahtumassa. Tuolloin kestokasseja voi oman tarpeensa mukaan joko tuoda tai hakea jäteneuvojilta.

Kertyneet kassit jaetaan eteenpäin ja osa kasseista päätyy tuunattavaksi kestokassityöpajaan. Otsolan kansalaisopiston kanssa yhteistyössä järjestettävässä Älä osta mitään –päivän tempauksessa tulevana syksynä 29.11. kestokasseja tuunataan uuteen uskoon kierrätysmateriaalin avulla. Samalla on mahdollisuus ommella persoonallinen kestokassi omasta kierrätyskankaasta.

kuva Nuukuusviikkoa on järjestänyt 20 kansalaisjärjestön yhteinen Kierrätysliike. Viikolle on valittu vaihtuva teema, jonka puitteissa edistetään luonnonvarojen säästäväistä käyttöä ja jätteiden synnyn ehkäisyä. Kuva: Tiina SalminenHakusana