Etusivu > Uutiset > 2013 > 04 > Liikenneturvallisuuden keskiössä nuoret

Liikenneturvallisuuden keskiössä nuoret

(02.04.2013 13:47 kanhe2 / päivitetty 02.04.2013 13:47 Harjula Eerika)

Karhukunnat valitsivat vuoden 2013 liikenneturvallisuusteemaksi "Nuoret liikenteessä".

Teema on tärkeä, koska nuoret ovat osallisina liikenneonnettomuuksissa huomattavasti useammin kuin muut ikäryhmät. Eniten henkilövahinkoon johtaneita liikenneonnettomuuksia tapahtuu 18-vuotiaille, toiseksi eniten 15-vuotiaille. Suuntaus on sama sekä valtakunnallisesti että Porin seudulla ja tilasto toistuu vuodesta toiseen.

Viime vuosien aikana mopojen, skootterien ja mopoautojen suosio on Porin seudulla silminnähden kasvanut. Tämä käy ilmi liikennealan ammattilaisista koostuvan Porin liikennefoorumin kirjoituksesta "Hyvä tietää liikenteestä 2013". Porin kymmenen vuoden onnettomuustilasto osoittaa, että 15-17–vuotiaista onnettomuuksissa mukana olleista yli puolet on ollut liikkeellä mopolla. 18-20–vuotiaista puolestaan lähes kaksi kolmesta on ajanut autoa.

Onnettomuuteen johtavia yhteisiä tekijöitä lienevät kokemattomuus ja omien ajotaitojen yliarviointi. Merkittävässä osassa ovat myös asenteet. Vauhdin hurma ja kavereille näyttämisen tarve kuuluvat nuoruuteen, mutta liikenteessä seuraukset ovat usein surullisia.

Teemaan liittyen Porissa tullaan järjestämään tempauksia ja toimintaa eri yhteistyötahojen kanssa sekä jakamaan aiheeseen liittyvää tietoa.

- Syksyllä, koulujen alettua, ollaan järjestämässä isompi liikenneturvallisuutta käsittelevä tapahtuma, kertoo liikennesuunnitteluinsinööri Eija Riihimäki.

Porin liikennefoorumin tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja -ympäristön kehittäminen sekä liikennekäyttäytymisen muuttaminen tiedottamalla, valistamalla ja valvomalla.

Porin liikennefoorumin julkaisemat kirjoitukset löytyvät täältä.


Hakusana