Etusivu > Uutiset > 2013 > 04 > Asuinympäristön valvontakierros Itä-Porissa

Asuinympäristön valvontakierros Itä-Porissa

(16.04.2013 10:08 ymp_ic / päivitetty 17.04.2013 15:48 Rapp Carmen)

Kylmä kevät on siirtänyt kaupungin ympäristöviraston rakennetun ympäristön valvontakierroksen aloitusajankohtaa. Tänä vuonna valvontaa tehdään Itä-Porin suunnalla Impolassa, Sampolassa, Vanhakoivistolla ja Tupalassa. Kierroksen jälkeen ympäristövirasto voi kehottaa kiinteistönomistajia kunnostamaan huonokuntoisia rakennuksia tai siivoamaan roskaisia ja epäsiistejä pihapiirejä.

Kierroksella kiinnitetään huomiota rakennusten ja rakennelmien kuntoon. Lainsäädäntö edellyttää rakennusten olevan terveellisiä, turvallisia, käyttökelpoisia, ympäristöhaitattomia ja ympäristöä rumentamattomia.

Ulkovarastoinnin osalta valvonnan kohteena ovat pihojen lisäksi puistot, yleiset alueet ja rakentamattomat tontit, joita ei ole lupa käyttää varastointiin, pysäköintiin tai veneiden säilyttämiseen. Rakennusten luvanvaraisuuteen kiinnitetään myös huomiota. Luvan hakemiseen saa neuvoja ympäristöviraston rakennusvalvonnasta.

Rakennetun ympäristön valvontakierroksella tarkastetaan myös yleisten alueiden ja piha-alueiden siisteyttä. Ympäristöviraston jäteneuvojilta saa vinkkejä romujen ja jätteiden toimittamisesta oikeisiin vastaanottopaikkoihin.

Ympäristövirasto toivoo, että pitkän talven jälkeen kaupunkilaiset innostuisivat jälleen huolehtimaan omasta asuinympäristöstään ja sen viihtyisyydestä niin rakennusten, aitojen ja porttien kunnon kuin pihojen siisteydenkin osalta.


Hakusana