Etusivu > Uutiset > 2013 > 04 > Toukokuussa Museoviikko ja Kulttuurin superlauantai

Toukokuussa Museoviikko ja Kulttuurin superlauantai

(17.04.2013 12:20 MUS_KS / päivitetty 08.05.2013 13:59 Kaarto Sari)

Valtakunnallista museoviikkoa vietetään 14.5. - 19.5. Viikolle ajoittuu myös porilaisten oma tapahtumapäivä, Kulttuurin superlauantai 18.5. Superlauantaissa yhdistyvät yhteiseksi tapahtumaksi samalle päivälle ajoittuvat Museoiden yö ja Viikkarin kyläjuhla. Museoiden yö - La Nuit des Musèes - on eurooppalainen tapahtuma, joka avaa museoiden ovet yleisölle keskiyöhön saakka. Viikkarin kyläjuhla puolestaan keskittyy Porin Viidenteen kaupunginosaan, Sibeliuspuiston kupeeseen, ja leviää kaupunginosan pihoille ja kaduille. 18.5. vietetään myös perinteisesti Kansainvälistä museopäivää, jolloin kaikkiin museoihin on vapaa sisäänpääsy.


Valtakunnallinen museoviikko 14.5. - 19.5.

Museoviikon tiistaita 14.5 seniori-iltapäivänä tutustutaan opastetulla kierroksella Luontotalo Arkin uuteen perusnäyttelyyn klo 14-16. Opastus ja sisäänpääsy näyttelyyn on ilmainen.Lisätietoja seniori-iltapäivistä.

Keskiviikkona pyöräillään Huvilaelämää Huvilajuovalla -kaupunkiopastukselle. Retken hinta on 5 € eikä se vaadi ilmoittautumista etukäteen. Retkelle lähdetään Hevosluodosta sillan pielestä, Hevosluodontien ja Lanajuovantien kulmauksesta.
Lisätietoja kaupunkiopastuksista.

Kulttuurin superlauantai 18.5.


Museoiden yö ja Viikkarin kyläjuhla

Satakunnan Museon superlauantain tarjontaan ovat vahvasti vaikuttaneet esillä olevat näyttelyt. Ohjelmatarjonta on myös suunnattu kaikenikäisille ja sitä riittää aamusta iltaan. Kaikkiin näyttelyihin on lisäksi vapaa pääsy ja ne ovat myöhempään auki. Satakunnan Museo on avoinna klo 11- 24, Luontotalo Arkki ja Rosenlew-museo klo 11–21 sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo klo 11–22.

Lauantai alkaa Toivon pihassa klo 11, jossa rakennetaan unelmien majaa. Museolla kartutetaan paloturvallisuustaitoja Porin VPK:n opastuksella klo 11–15. Iltapäivällä bongataan kevään lintuja Polsanluodon luontopolulla klo 15–17. Ennen sitä pääsee opastetulle kierrokselle Avaa silmäs, oot kaupunkipuistos! -näyttelyyn Luontotalo Arkkiin. Samalla voi tutustua Arkin uusittuun perusnäyttelyyn. Korsmanin talossa on näytteillä Taru Anttilan Varpumaan fauna - koko perheen taidenäyttely.

Satakunnan Museossa illan teemana on Riemun ja rappion ryyppy – näyttely. Opastettuja kierroksia tehdään Olutpanimo Beer Hunters’iin ja museon Riemun ja rappion ryyppy -näyttelyyn. Opastukset alkavat klo 17 ja 20 Beer Hunter’sissa (Antinkatu 11) ja klo 18 ja 21 museossa (Hallituskatu 11). Illan aikana askarrellaan etikettipajassa hiirimattoja ja kynäpurkkeja materiaalina Porin Oluttehtaan vanhat etiketit. Klo 21.30 ja 23 virittäydytään suomalaisiin tuntoihin Pirittan, Hannan ja Trio Carillon laulamien iskelmien ja juomalaulujen tahtiin. Kahvila-ravintola Museossa voi myös nauttia Riemun ja rappion ryyppy – olutta.

Rosenlew-museossa on tarjolla riemukasta tunnelmaa juomalauluperinteen parissa, kun Porin Mies-Laulun laulajien kvartetti käy pöydän ääreen kello 18.30 ja kutsuu paikalle myös museon yleisön. Illan aikana kuullaan paitsi lauluja, myös tietoa juomalauluperinteestä.

Toivon Iltamissa klo 19–22 Porin rokkikasvoista muodostettu Mama Longhorn soittaa maanista afrorockia porilaisittain. Tunnelmaa hämmentää Diverse Universen performanssi. Iltamien ravintolassa makustellaan ruokaelämyksiä afroporilaiseen tapaan. Lisätietoa Toivon iltamista saa Viikkarin kyläjuhlan ohjelmatiedoissa.


Näyttelyt

Satakunnan Museo

  • Vesien sylistä Satakunnaksi ja Ihmisen elämänkaari
  • Riemun ja rappion ryyppy 6.10. asti.
  • Karhu, kirves ja punainen kukko – Porin VPK 150 vuotta 20.6. asti.
  • Siivekkäät - Anne Sankarin kalligrafiaa ja Hanna Valtokiven temperamaalauksia 9.6. asti Kahvila-ravintola Museossa.

Rosenlew-museo

  • Perusnäyttelyssä esitellään Rosenlew-yhtiön tuotantoa ja toimintaa
  • Elämää ja tarinoita på svenska 6.10 asti.

Luontotalo Arkki

  • Uusittu perusnäyttely avattiin yleisölle 4.5.
  • Avaa silmäs, oot kaupunkipuistos 29.9. asti Vaihtuvien näyttelyiden tilassa.

Rakennuskulttuuritalo Toivo

  • Korjausnäyttely esittelee erilaisia, perinteiseen rakentamiseen sopivia korjausmenetelmiä ja –materiaaleja.
  • Taru Anttila: Varpumaan fauna Korsmanin talossa 23.5. asti.Lisätietoja:
Museoassistentti/tiedottaja Sari Kaarto
p. 044 701 1154, sari.kaarto(a)pori.fi


Ohjelma


Hakusana