Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Asuntomessut Poriin vuonna 2018

Asuntomessut Poriin vuonna 2018

(28.05.2013 11:00 KANST1 / päivitetty 28.05.2013 11:00 Salminen Tiina)

Osuuskunta Suomen asuntomessujen hallitus on päättänyt, että Pori saa järjestettäväkseen asuntomessut vuonna 2018.

- Haimme asuntomessuja aikaisintaan vuodelle 2017. Messujen varmistuminen vuodelle 2018 antaa meille enemmän aikaa valmistella asemakaavaa ja rakentajien valintaa huolella. Myös tulvasuojeluun liittyvät kysymykset ehditään nyt ratkaista rauhassa, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Porin ehdoton valtti asuntomessujen isäntäkaupunkina tulee olemaan messualueen sijainti, joka käsittää alueita Kokemäenjoen molemmin puolin, sekä Karjarannan että Hevosluodon puolelta. Poiketen monista viimeaikaisista asuntomessuista Porin messualue sijaitsee kaupunkikeskustassa.

- Pori tarjoaa asuntomessuille ainutlaatuisen kohteen. Jokirantatontit kaupunkikeskustassa muodostavat ekologisen ja vetovoimaisen alueen niin messuille kuin asukkaillekin.

Alueelle kaavoitetaan sekä pientaloja että kerrostaloja. Pientaloja suunnitellaan valtaosin Hevosluodon alueelle ja tehokkaampi rakentaminen Karjarannantien ja Raumanjuovan väliin. Alueet on tarkoitus yhdistää sillalla. Asemakaavatyö on jo täydessä vauhdissa. Kunnallistekniikan rakentaminen olemassa olevien alueiden keskelle on kohtuullisen edullista. Ainoita lisäkustannuksia ovat tulvasuojelutoimenpiteet sekä messukohteita yhdistävän sillan rakentaminen.

Vuonna 2008 järjestetyt loma-asuntomessut Porin Reposaaressa olivat menestys niin kävijämäärän kuin julkisuudenkin suhteen.

- Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 10 vuotta edellisistä messuista ja samalla kaupunki täyttää 460 vuotta. Mikä sen parempi matkailu- ja julkisuustapahtuma kuin asuntomessut? Etenkin matkailuelinkeinollemme tämä on loistava uutinen, Hannus summaa.


Hakusana