Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Jätteenkuljetusjärjestelmästä tehdään päätös

Jätteenkuljetusjärjestelmästä tehdään päätös

(20.05.2013 11:56 KANME1 / päivitetty 20.05.2013 12:02 Manninen Elina)

Porin seudun jätelautakunta valmistelee jätelain mukaista päätöstä siitä, miten jätteenkuljetukset toimialueen kunnissa järjestetään. Kuljetusjärjestelmää koskevat mielipiteet ja kannanotot tulee toimittaa kirjallisena jätelautakunnalle 27.5. mennessä.

Jätelain mukaan niissä kunnissa, joissa on voimassa kiinteistönhaltijan järjestämä jätteenkuljetus, tulee päättää jatketaanko sitä vai vaihdetaanko jätteenkuljetusjärjestelmä kunnan järjestämäksi ja kilpailuttamaksi. Jätteenkuljetusjärjestelmästä päätöksen tekee kunnan jätehuoltoviranomainen. Porin, Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Nakkilan, Siikaisten ja Ulvilan yhteisenä jätehuoltoviranomaisena toimii Porin seudun jätelautakunta. Tavoitteena on, että se tekee asiassa päätöksen kesäkuussa.

Päätös jätteenkuljetusjärjestelmästä tehdään kaikkien kunnan vastuulle kuuluvien jätejakeiden osalta. Päätös ei koske yritystoiminnan jätettä.

Jätelautakunnan on ennen kuljetusjärjestelmää koskevaa päätöksen tekoa kuultava kaikkia, joita asia koskee. Jätteenkuljetusjärjestelmää koskeva tausta-aineisto on nähtävillä kuntien ilmoitustauluilla, Porin kaupungin osalta ympäristövirastossa ja Porin kaupungin internetsivuilla www.pori.fi/ilmoitustaulu/ymparisto.

Jätelaki velvoittaa kunnan järjestämään jätteenkuljetuksen asumisessa syntyvien jätteiden lisäksi muun muassa terveys- ja koulutuspalveluissa. Jätteenkuljetus voidaan järjestää kunnassa joko kunnan järjestämänä tai kiinteistön haltijan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Jätelautakunnan toimialueen kunnissa on voimassa kiinteistönhaltijan järjestämä jätteenkuljetus.


Hakusana