Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Kaupunkipyörät jälleen käyttöön

Kaupunkipyörät jälleen käyttöön

(06.05.2013 12:03 kanhe2 / päivitetty 06.05.2013 12:03 Harjula Eerika)

Ympäristövirasto on mukana 6.5. käynnistyvässä kaupunkipyörähankkeessa, jota Pormestarinluodon asukasyhdistys ylläpitää. Kaupunkipyörähanke järjestetään jo kolmattatoista kertaa.

Pyörien pitopaikat muuttuvat hivenen viime vuodesta eli Pormestarinluodon kunnostettuja pyöriä (6 kappaletta) on nyt alkuvaiheessa saatavilla Yhteisökeskuksesta (Isolinnankatu 16) ja myöhemmin myös muista paikoista, jotka ilmoitetaan paikkojen selvittyä. Edelleen järjestelmä on sama kuin ennenkin eli 20 euron panttia vastaan saa pyörän maksimissaan viikoksi käyttöönsä. Pantin saa takaisin, kun pyörä palautetaan entisessä kunnossaan.

Uutuutena tänä vuonna on se, että Porin kaupungin ympäristövirasto lähtee aktiivisesti mukaan kaupunkipyörän toteutukseen. Virasto on hankkinut viisi kappaletta tuliteriä polkupyöriä, joita voi lainata käyttöönsä ympäristövirastosta 22.5. alkaen. Koska ympäristöviraston pyörät ovat uusia, niiden lainaus tulee toimimaan hieman eri periaatteella kuin asukasyhdistysten pyörien.

Tällä hetkellä ympäristöviraston piha-alueella on menossa remontti, joten kaupunkipyöriä ei voi sijoittaa sinne. Tulevina vuosina kaupunkipyörien lainaus on kuitenkin tarkoitus keskittää ympäristövirastoon.


Hakusana