Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Kirjuriin saapuvat eläimet ovat merkki kesästä

Kirjuriin saapuvat eläimet ovat merkki kesästä

(29.05.2013 11:11 KANME1 / päivitetty 29.05.2013 11:11 Manninen Elina)

Aikaisen kevään vuoksi eläimet tuodaan Kirjurinluotoon poikkeuksellisesti jo toukokuun puolella.

Kirjurinluodontien varrella olevaan aitaukseen saapuu viime vuodelta tuttu lauma alpakoita. Lämpimän kevään vuoksi alpakat saapuvat jo torstaina 30.5. kello 15.00. Lauma on aitauksessa syksyyn saakka, mutta poikkeaa taas kotitilallaan Jazz-juhlien aikana.

Torstaina 30.5. saapuvat myös ensimmäiset kilit lintuhäkin viereiseen aitaukseen. Siltoja pitkin kilit pääsevät liikkumaan myös pienelle saarelle. Perinteiset riikinkukot, fasaanit ja kanat ovat jo saapuneet Kirjurinluodon lintuaitaukseen.

kuva Kuva:Puistotoimi

Pala maalaismaisemaa on kesällä nähtävillä myös muualla kaupungin alueilla. Pormestarinluodon Messukadun, Harmaalinnan Harmaalinnantien ja Pihlavan terveysaseman viereisiin puistikkoihin perustetuille puistolaitumille palaavat lampaat taas kesätöihin. Lampaat tuodaan näihin aitauksiin juhannusviikolla.


Laidunmaisema elävöittää kaupunkia

Laidunmaisema eläimineen elävöittää maisemaa ja antaa lähiasukkaille seurattavaa sekä mahdollisen uuden kohtauspaikan alueen asukkaille ja vierailijoille. Halutessaan lampaita, kilejä ja alpakoita voi ruokkia niittyaitausten vierustalta nyhdettävällä heinällä. Eläimille ei saa tuoda muuta ruokaa.

Eläinten nimet ja muut tarkemmat tiedot ovat aitauksissa. Eläimet palaavat kotitilalleen elo-syyskuussa kun yöt kylmenevät.

kuva Kuva:Puistotoimi
Hakusana