Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Kulttuuria tarjolla jokaiseen makuun

Kulttuuria tarjolla jokaiseen makuun

(07.05.2013 11:32 kanme1 / päivitetty 07.05.2013 12:14 Manninen Elina)

Kulttuurin superlauantaita vietetään 18.5. Porin museoissa sekä viidennessä kaupunginosassa. Tapahtuma järjestetään toista kertaa Porissa.

- Superlauantailla on useita yhteistyökumppaneita. Päätavoite on tehdä kaikkien porilaisten yhteinen tapahtumapäivä, kertoo kulttuurikoordinaattori Jan-Kristian Kivi.

Viikkarin kyläjuhlaa vietetään jo neljättä kertaa. Päiväohjelmaan kello 11-15 kuuluu muun muassa elävää musiikkia, työpajoja, vanhat autot ja papattajat, Noita Nytenenä, pihakirppiksiä sekä kiertoajelua 50-luvun linja-autolla. Viikkarin kyläjuhlat jatkuvat Iltamilla kello 19-22 Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa erilaisen ohjelman parissa.

Satakunnan Museolla on päivän aikana avoimet ovet Luontotalo Arkkiin sekä Rosenlew-museoon kello 11-21 ja Satakunnan Museoon kello 11-24. Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään tapahtumia kello 11-22 välillä. Superlauantain aikana rakennetaan muun muassa unelmien majaa Toivon työpajassa, tutustutaan Porin VPK:n historiaan museolla, lauletaan ruotsinkielisiä juomalauluja sekä bongataan lintuja Polsanluodon luontopolulla.

Taidemuseon illan teemana on tanssi, rytmi ja liike ja esiintyjiä löytyy kuvataiteen, tanssin, musiikin sekä yhteistyötaiteen aloilta. Museoiden yössä esiintyvät muun muassa Tanssikoulu Liisa Nojosen oppilaita ja Pori Dance companyn tanssijoita. Yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin. Porin taidemuseoon on vapaa sisäänpääsy kello 11-24.

- Kaikki päivän tapahtumat ovat maksuttomia, monipuolisia ja niitä on koko päivän ajan kello 11-24 välillä, luettelee Kivi syitä osallistua Kulttuurin superlauantain tapahtumiin.

kuva Viikkarin kyläjuhlien tunnelmaa menneiltä vuosilta. Kuva: Jan Virtanen


Hakusana