Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Jazz Kidsin vetonauloina Rajaton ja FORK yhtyeet

Jazz Kidsin vetonauloina Rajaton ja FORK yhtyeet

(13.05.2013 15:47 KANSM4 / päivitetty 13.05.2013 15:47 Ståhl Marianne)

Lasten Jazz Kids Festivaalit ovat 12.-16.7. Tapahtuma järjestetään jo yhdeksännen kerran. Ohjelmaa on jälleen tutuissa paikoissa Kirjurinluodon Lokki-lavalla ja Isossa Puuhateltassa, Pelle Hermannin puistossa sekä Jazzkadun Jazz Street Stage-lavalla.

Tämän vuoden pääteema on “yhtyelaulun ja -soiton karnevaali". Kaikenikäisten yhtyeet Rajaton ja FORK kutsuvat nauttimaan a cappella esityksistä. Mukana myös lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! ja Mari Kätkä Laululaukku-orkestereineen. Lisäksi on tarjolla bluesia Pepe Ahlqvistin, Bianca Moralesin ja Jokipuiston orkesterin parissa. Jokipuiston nuoret esiintyvät myös jousi- ja puhallinpajalaisten kanssa Tänä yönä saaristossa-konsertissa.

Isossa Puuhateltassa Lokki-lavan naapurissa tarjotaan pajatoimintaa lapsille perjantaista tiistaihin. Pajoissa lapset voivat kokeilla vaikka marssiorkesterin koreografioita tai laulu-leikkiä mm. Kahvila Koivun terassilla perheen pienempiä viihdyttävät vuoropäivin Peppi Pitkätossu ja laulava ja tanssiva Nukke Maddaleena. Tiistaina 16.7. juhla huipentuu lasten ja nuorten omiin ohjelmanumeroihin, joita on harjoiteltu eri musiikkipajoissa alkuviikon ajan. Rajaton ja Suomen Lasten Lauluja-konsertti päättää festivaalit.

Osallistuvaa konsertointia

Sunnuntaina 14.7. Palmgren-konservatorion Naperomuskari järjestetään Lokki-lavan edessä ja maanantaina 15.7. samalla paikalla järjestetään 0-2 vuotiaille Vauvamuskari.

Palmgren-konservatoriossa kuoropajalaiset harjoittelevat Mirja Mäkelän johdolla konserttiin, jossa esiintyvät yhdessä Espoon musiikkiopisto Ebelin kuoron kanssa. Jousi- ja puhallinsoitinpajoissa harjoitellaan tiistain 16.7. konsertteihin Lokki-lavalla.

Pori Jazz Kids Festivaalin Svenska Dagenia vietetään maanantaina 15.7. Lokki-lavalla. Päivän vetonaula on lauluyhtye FORK, joka esiintyy kello 16.00.

Pori Jazz Kids Festivaalin tuottajana toimii Bianca Morales ja sen tarjoaa Pori Jazz Festival sekä Porin kaupunki. Svenska Dagenia tukee Folktinget. Musiikkipajat tuotetaan yhdessä Palmgren-konservatorion kanssa.

Kaikkiin tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy.

kuva - Festivaaleissa voi kuulijakunta osallistua musiikin ja tapahtumien tekoon, mikä on hyvä asia kertoo Juha Miikkulainen Porin Jazzin toimitusjohtaja. Kuva: Marianne Ståhl

Lisätietoa osoitteesta www.porijazz.fi/kids


Hakusana