Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Porin talousveden maku muuttuu pariksi viikoksi

Porin talousveden maku muuttuu pariksi viikoksi

(16.05.2013 13:38 KANHE2 / päivitetty 16.05.2013 14:03 Harjula Eerika)

Porin Vesi tekee huoltotöitä 19.5.-2.6. Harjakankaan vesilaitoksella, jonka vuoksi kaupungin talousvesi tulee Lukkarisannan uudelta laitokselta. Noormarkun ja Ahlaisten alueiden vesi otetaan paikallisilta pohjavedenottamoilta.

Muutokset jokaisen porilaisen omassa hanassa tapahtuvat kulutuspisteen sijaintipaikasta riippuen pienellä viiveellä. Kaukana keskustasta olevilla alueilla muutokset suuntaan ja toiseen voivat tapahtua useita päiviä kerrottuja päivämääriä myöhemmin. Veden maku on hieman totutusta poikkeava ja tarkimman makuaistin omaavat porilaiset tulevat eron todennäköisesti huomaamaan.

Työt saattavat aiheuttaa paikoin värivirhettä vedessä

Vaikka muutostyöt on suunniteltu etukäteen huolellisesti, voivat putkistossa tehtävät järjestelyt aiheuttaa vedessä ajoittain värivirhettä Lukkarinsannan, Kalaholman, Toejoen, Isosannan, Murtosenmutkan ja Pormestarinluodon alueilla sekä näiden lähistössä. Verkostossa tapahtuvat virtaaman muutokset voivat aiheuttaa niin sanotun putkistosakan liikkeelle lähtöä ja samentumaa sekä värivirhettä vedessä.

Tarkkaa aluetta, jolla mahdollista ongelmaa ilmenee, ei pystytä ennustamaan. Värillisen veden mahdollisuus on syytä ottaa huomioon esimerkiksi valkopyykkiä pestäessä. Terveydellistä haittaa ei sameasta tai värillisestä vedestä ole. Muutostyöt verkostossa voivat aiheuttaa myös tilapäistä paineen alenemaa Pormestarinluodon kerrostalojen ylimmissä kerroksissa.

Ensimmäisen kerran porilaiset pääsevät maistamaan uudessa, nykyaikaisella tekniikalla varustetussa laitoksessa valmistettua vettä perjantaina 19.5. Tilanne palautuu ennalleen 2.6. alkaen, kun veden toimittaminen aloitetaan Harjakankaan laitokselta.

Porin Veden uusi varavesilaitos valmistui Lukkarinsantaan vuonna 2012. Vettä asiakkaille ei laitoksesta ole vielä toimitettu. Lukkarinsannan varavesilaitos ottaa raakavetensä Kokemäenjoesta. Laitoksen vesi täyttää kaikki laatuvaatimukset ja -suositukset.Hakusana