Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Pori työllistää kesätyöpaikatta jääneitä opiskelijoita

Pori työllistää kesätyöpaikatta jääneitä opiskelijoita

(30.05.2013 10:08 KANST1 / päivitetty 30.05.2013 10:08 Salminen Tiina)

Kaupungin työllisyysyksikkö ja perusturvakeskuksen sosiaali- ja perhepalvelujen aikuissosiaalityö käynnistivät yhdessä kokeilun, jolla pyritään työllistämään 75-100 sellaista opiskelijaa, jotka eivät ole onnistuneet saamaan vielä kesätyöpaikkaa. Tähän mennessä kokeilun kautta kesätyöpaikan itselleen on jo saanut kymmenkunta opiskelijaa.

Kokeilu on tarkoitettu niille opiskelijoille, jotka hakevat toimeentulotukea kesän ajalle. Kaikilta työllistettäviltä edellytetään vähintään 18 vuoden ikää, olemassa olevaa opiskelupaikkaa sekä opiskelun jatkumista kesätyöjakson jälkeen. Työjakso kestää yhdestä kahteen kuukautta ja siitä maksettava palkka määräytyy kaupungin kesätyöntekijöille maksaman korvauksen ja opiskelijan koulutustaustan perusteella.

Kokeilun kautta työllistyvät opiskelijat työskentelevät Porin kaupungin eri hallintokunnissa. Tarjolla olevien työtehtävien kirjo on laaja. Osaan tehtävistä ei ole varsinaisia pätevyysvaatimuksia, mutta joihinkin tarvitaan tietyn alan erityisosaamista ja jo olemassa olevaa koulutustaustaa.

Tänä vuonna ensimäistä kertaa toteutettava kokeilu perustuu ennen kaikkea haluun tarjota opiskelijoille arvokasta työkokemusta. Samalla sen kuitenkin uskotaan tuovan myös taloudellisia säästöjä sekä purkavan painetta toimeentulotukipuolelta. Vastaava kokeilu on aiemmin toteutettu ainakin Ulvilassa, Raumalla ja Turussa hyvin tuloksin.


Hakusana