Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Tulvasuojelutöitä jatketaan Kalaholmassa

Tulvasuojelutöitä jatketaan Kalaholmassa

(28.05.2013 14:44 KANST1 / päivitetty 28.05.2013 14:44 Salminen Tiina)

Kalaholman alueen tulvapatojen ensiapukorjaus on osa Porin tulvasuojelun kehittämistä. Töitä jatketaan nyt Kuhakujan pumppaamolta ylävirralle päin.

Puita kaadetaan Kuhakujan ja Uittomehenkujan välillä. Itse korjaustyö on urakkakilpailuvaiheessa. Työ alkanee kesäkuun lopulla. Vuoden 2013 määrärahat riittänevät Uittomiehenkujalle saakka ja ylävirran puoleinen osa Kalaholmasta korjataan ensi vuonna. Harjunpäänjoen sortuvien rantojen puidenkaatourakka on tehty, ja työ on loppukatselmusvaiheessa.

Korjaustöitä on luvassa myös Toukarissa ja Sunniemessä

Luotsinmäenhaaran pohjoisrannan korjaustyöt olivat keskeytyksissä keväällä roudan sulamisen ja maapohjan heikon kantavuuden vuoksi. Töitä tehdään jälleen ja korjausten on tarkoitus valmistua ennen tulevaa talvea. Patoa on korotettu, sillä joki meinasi tulvia Toukarin pelloille Tapaninpäivänä 2011.

Sunniementien korjaustyöt ovat alkamassa. Rannassa on sortumisvaara ja ensivaiheen tuenta tehdään kaupungin toimesta, mikäli alueen maanomistajat antavat töille luvan. Näillä korjaustöillä ennakoidaan tulvasuojeluun liittyviä Harjunpäänjoen alaosan järjestelytöitä. Jos rannan ja tien annettaisiin sortua, korjaus myöhemmin olisi oleellisesti kalliimpaa.


Hakusana