Etusivu > Uutiset > 2013 > 05 > Uudistettu Luontotalo Arkki aukeaa jälleen

Uudistettu Luontotalo Arkki aukeaa jälleen

(02.05.2013 16:25 kanhe2 / päivitetty 02.05.2013 17:31 Harjula Eerika)

Luontotalo Arkin ovet avautuvat yleisölle lauantaina 4.5.2013. Tämän jälkeen Arkki tulee olemaan auki normaalisti ti-su kello 11.00-17.00.

Arkin perusnäyttelyn uudistamisen tavoitteena oli lisätä esiteltävien lajien määrää ja kohentaa kokonaisuuden visuaalista ilmettä. Perusnäyttelyn keskeisintä teemaa, Kokemäenjoen suistoa, on laajennettu entisestään. Täysin uusia satakuntalaista luontoa esitteleviä osuuksia ovat Säppi, Merimetsoluoto, Perhosniitty ja Suurpedot.

- Näyttelytiloihin on rakennettu karhun pesä, johon kävijöillä on mahdollisuus päästä käymään, kertoo intendentti Hilkka Viitala näyttelyn suurpetoja esittelevästä osuudesta.

Luontotalo Arkin toimintaa rikastuttavat tästä eteenpäin uudet yhteistyökumppanit Porin Kansallinen Kaupunkipuisto ja Metsähallitus.

Avaa silmäs, oot kaupunkipuistos!

Porin kansallinen kaupunkipuisto esittäytyy Luontotalo Arkissa 4.5.-29.9.2013 otsikolla Avaa silmäs, oot kaupunkipuistos!. Näyttelykokonaisuus on toteutettu Porin kaupunkisuunnittelun koordinoimana eri hallintokuntien sekä muiden yhteistyökumppanien välisellä tiiviillä yhteistyöllä.

- Näyttelyssä on esillä muun muassa Unelmien puu, jonka lehtiin kävijät voivat kirjoittaa unelmiensa puistosta, kertoo projektipäällikkö Heli Nukki.

kuva Kuvassa Cygnauksen koulun oppilaan näyttelyä varten tekemä mustavaris. Kuva: Heli Nukki

Näyttelyyn liittyen kaupunkipuisto on mukana kesän ja syksyn aikana myös monissa kaupungin tapahtumissa. Näyttely ja tapahtumat ovat osa Avaa silmäs, oot kaupunkipuistos!-hanketta, jolle on haettu EAKR-rahoitusta Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Luontotalo Arkki
Kaupunkipuisto
Hakusana