Etusivu > Uutiset > 2013 > 06 > SPR näyttävästi esillä SuomiAreenassa

SPR näyttävästi esillä SuomiAreenassa

(27.06.2013 13:44 KANHE2 / päivitetty 27.06.2013 13:44 Harjula Eerika)

Suomen Punainen Risti, SuomiAreenan tämän vuoden yksi pääyhteistyökumppani, esittäytyy vaikuttavasti 15.–19.7. SuomiAreenassa. Liisantorille kohoaa SPR:n toimesta muun muassa koko aukion kokoinen telttaleiri.

Liisantorille nouseva leiri rakennetaan perheteltoista, joita käytetään pakolaisleireissä. Tilat yhdessäoloa, ohjelmia ja ruokailua varten rakennetaan taas halliteltoista. SPR esittelee samalla myös kenttäkeittiön sekä vedenpuhdistus- ja logistiikkayksiköt maastoajoneuvoineen.

Torstaina ja perjantaina 18.–19.7. Liisantorilla järjestetään SuomiAreenan ohjelmistoon kuuluvat keskustelutilaisuudet. Tiistaista torstaihin 16.–18.7. järjestetään taas ajankohtaista ja kevyempää ohjelmaa iltaisin.

Leirin lisäksi kauppatorille pystytetään evakuointisairaala. Kauppatorilla esitellään muun muassa SPR:n kotimaan toimintaa ja kansainvälisen avun osia.

Roolipelissä asettaudutaan pakolaisten asemaan

Liisantorin leirillä järjestetään torstaista perjantaihin 18.–19.7. ennakkoon ilmoittautuneille Konfliktin keskellä-roolipeli. Peli on Punaisen Ristin kehittämä yön yli kestävä roolipeli, mikä on suunnattu 15–29-vuotiaille nuorille. Roolipeli antaa nuorille tuntumaa siitä, mitä pakolaiset joutuvat kokemaan paetessaan sodan jaloista.

- Pelin tarkoituksena on avata sitä maailmaa, missä pakolaiset elävät ja heidän elämänkulkuaan. Roolipelissä käydään läpi eri vaiheita ja matkalla tapahtuvia asioita esimerkiksi turvatarkastusten ja kuulustelujen muodossa, tiivistää SPR:n viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho.

SPR:n muuhun SuomiAreena-ohjelmaan kuuluu muun muassa maailman nopein sairaala, musiikkia, taitoratoja sekä mielenkiintoisia keskusteluja. SuomiAreenassa on paikalla myös yli 200 SPR:n työntekijää ja vapaaehtoista.


SuomiAreena 2013-ohjelma.

Tarkempi SPR:n SuomiAreena-ohjelma.


Hakusana