Etusivu > Uutiset > 2013 > 06 > SuomiAreena sähköistää keskustelun

SuomiAreena sähköistää keskustelun

(06.06.2013 10:00 KANST1 / päivitetty 06.06.2013 10:00 Salminen Tiina)

Kahdeksatta kertaa järjestettävä SuomiAreena kokoaa yhteen kiinnostavimmat puheenaiheet ja säkenöivimmät keskustelijat. Tapahtuma tarjoaa peräti 125 erilaista tilaisuutta. Mukana on 11 ministeriä, noin 70 kansanedustajaa, 10 Euroopan parlamentin suomalaista jäsentä ja 500 muuta keskustelijaa.

Keskustelujen aiheet vaihtelevat nuorten syrjäytymisestä Syyrian hätään ja EU:n taloustilanteesta ruotsinkielen asemaan. Areenassa puhuttavat myös mm. seksikkäät seniorit, sudet ja sosiaalinen media.

Tapahtuma alkaa Tampereen Laukontorilta lauantaina 13.7. Maanantaina SuomiAreena jalkautuu maakuntaan, Huittisiin ja Honkajoelle. Keskiviikkona 17.7. Rauman ja Porin välille avautuu junayhteys, kun höyryveturin matkassa pohditaan kuntauudistuksen merkitystä Satakunnalle.

SuomiAreena tarjoaa keskustelujen ohella myös muuta ajanvietettä. Aamuisin voi osallistua jumppaan, keskiviikkona pelata golfia ja torstaina jännittää komissaari Olli Rehnin jalkapallojoukkueen menestystä. Porin kävelykadulle ja torille nousee jälleen Kansalaistori, jossa nelisenkymmentä järjestöä esittelee toimintaansa keskiviikosta perjantaihin. Kansalaistorille rakentuu myös Torilava, jossa järjestöt pitävät vartin tietoiskuja. Perjantaina SuomiAreena päättyy yhteislaulutilaisuuteen Beatlesin tahdeissa.

Kesän pääyhteistyökumppanit ovat eduskunta, Suomen Punainen Risti ja Sonera. Eduskunta järjestää Areenassa 11 tilaisuutta. SPR rakentaa keskelle Poria evakuointileirin, johon on kutsuttu yöpymään päättäjiä. SPR:n Välimeren hätää käsittelevään päätilaisuuteen saapuu Kansainvälisen Punaisen Ristin pääjohtaja Yves Daccord. Sonera puolestaan tuo omalla junallaan vieraitaan niin SuomiAreenalle kuin jazzeillekin.

Tapahtuma tuo Poriin joukon suomalaisia eturivin vaikuttajia. Uudistuneilta suomiareena.fi-sivuilta löytyy tapahtuman koko ohjelma. SuomiAreena vaikuttaa myös sosiaalisessa mediassa: Twitterissä (#suomiareena), Facebookissa (facebook.com/suomiareena) ja Instagramissa (#suomiareena).

Tapahtuma näkyy ja kuuluu televisiossa ja radiossa. Uutuutena ovat paikan päältä tuotettavat 45 minuuttia -ohjelman lähetykset. Huomenta Suomi aistii Porin sykettä tiistaista perjantaihin Kirsi Alm-Siiran ja Lauri Karhuvaaran johdolla klo 8.00-10.00. Ohjelman juontajat vaihtuvat klo 9.30, kun Radio Novan Tuomas Enbuske ja Aki Linnanahde ottavat vetovastuun klo 10.00 saakka. Miten onnistuu radion ja television tekeminen yhtä aikaa? Tähän löytyy vastaus Eetunaukiolta heinäkuussa!

kuva


Hakusana