Etusivu > Uutiset > 2013 > 06 > Tapahtumajärjestäjän tietopankki yksiin kansiin

Tapahtumajärjestäjän tietopankki yksiin kansiin

(04.06.2013 10:00 KANHE2 / päivitetty 04.06.2013 10:00 Harjula Eerika)

Tapahtumajärjestäjien työtä helpottaakseen kaupunki on julkaissut 4.6. ohjeen vastuullisen yleisötilaisuuden järjestämiseksi Porissa.

Porissa on pitkät perinteet suurtapahtumien järjestämisestä ja toimivasta viranomaisyhteistyöstä. Tilaisuuksien osalta juuri turvallisuus on kaupungin asettama strateginen tavoite. Kaupungin laatimassa ohjeessa esitellään niitä asioita, joita erityisesti tapahtumanjärjestäjän tulee ottaa huomioon suuren yleisötilaisuuden järjestämisessä. Ohjeessa esitellään muun muassa, mitä järjestäjän tulisi muistaa esimerkiksi tapahtumapaikka-, ympäristö-, poliisi-, pelastus- sekä anniskeluasioiden suhteen. Tapahtumanjärjestäjällä on ensisijainen vastuu turvallisesta ja toimivasta tilaisuuden järjestämisestä.

Vastaavanlaisia koottuja ohjeita aiheesta ei juuri ole, vaikka suuria yleisötilaisuuksia koskeva lainsäädäntö on laaja. Tapahtumanjärjestäjän tulee kuitenkin soveltaa julkaistavaa ohjetta yleisötilaisuuden koon ja luonteen mukaan.

- Tavoitteena oli lyödä tarvittava tieto yhteen siitä, miten eri asioita hoidetaan Porissa tapahtumanjärjestämisen suhteen, sillä onnistunut vastuullinen tapahtuma on kaikkien yhteinen intressi, kertoo kaupungin riskienhallintapäällikkö Pasi Vainio.

Vastuullisen ja toimivan tilaisuuden järjestämisen haaste on yleisesti todettu ja siksi ohjeen toivotaankin vahvistavan Porin tapahtumapaikkaimagoa entisestään.

- Pori on hyvä paikka järjestää isojakin tapahtumia, sillä kaupunki tarjoaa hyvät puitteet. Porissa on myös toimiva viranomaisyhteistyö, kertoo Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn tapahtumakoordinaattori Satu Irjala.

Ohje löytyy kokonaisuudessaan täältä


Hakusana