Etusivu > Uutiset > 2013 > 06 > LNG-terminaalista vuorovaikutustilaisuus

LNG-terminaalista vuorovaikutustilaisuus

(25.06.2013 14:49 KANPT1 / päivitetty 26.06.2013 09:03 Bogdanoff Tea)

Reposaaren koululla järjestetään keskiviikkona 26.6. kello 18:00 vuorovaikutustilaisuus Tahkoluodon satama-alueen osan asemakaavan muutoksesta.

Asemakaavan muutos laaditaan osalle satama-aluetta nesteytetyn maakaasun (LNG) vastaanottoa, varastointia ja jakelua palvelevan laitoksen sijoittamiseksi. LNG on vaihtoehtoinen vähäpäästöinen polttoaine, jota käytetään korvaamaan rikki- ja muita hiukkaspäästöiltään haitallisempia polttoaineita meriliikenteessä, teollisuudessa ja energiatuotannossa.

Asemakaavan muutoksella osa satama-alueesta osoitetaan alueeksi, jolla saa käsitellä ja varastoida nestemäistä kaasua. Alueelle rakennetaan 30 000m3 säiliö, jota täytetään laivoista uuden kemikaalilaiturin kautta. Sitä puretaan säiliöautoihin maakuljetuksia varten, satamassa myös laivojen polttoaineeksi ja kuljetettavaksi muihin satamiin. Alueelta rakennetaan putkisto kaasuksi muodostuvan aineen johtamiseksi hyötykäyttöön ja piippu osana turvallisuusjärjestelmää. Säiliö on halkaisijaltaan suuruusluokkaa 35 metriä ja korkeudeltaan 45 metriä. Piipun korkeus on 45-50 metriä.

Asemakaavan muutosta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos löytyvät täältä.


Hakusana