Etusivu > Uutiset > 2013 > 07 > Luonto- ja arkeologiaretki Yyteriin ja Reposaareen

Luonto- ja arkeologiaretki Yyteriin ja Reposaareen

(04.07.2013 10:09 YMPTT1 / päivitetty 29.07.2013 09:27 Toivonen Tiina M)

Satakunnan ympäristöviikkoa vietetään 2.-8.9.2013 välisenä aikana. Porin kaupunki järjestää lauantaina 7.9. kello 9-16 retken, jossa tutustutaan Yyterissä, sen ympäristössä sekä Reposaaressa sijaitseviin muutamiin luonto- ja historiakohteisiin.

Yyterissä tutustutaan yhteen sen luontotorneista, Selkämeren kansallispuistoon, dyyneihin sekä ensimmäisen maailmansodan aikaisiin juoksuhautoihin. Tämän lisäksi käydään tutustumassa Reposaaren kappelin paikkaan (alla olevasssa kuvassa) ja Kuuminaisten rautakautisiin hautaröykkiöihin.

Retken järjestävät yhteistyössä Satakunnan Museo, Porin ympäristöviraston Yyterinniemen luontopalveluiden kehittämishanke ja Metsähallituksen Selkämeren Helmet Satakunnassa -hanke. Retken oppaina toimivat ympäristöviraston projektipäällikkö Antti Mäkelä ja luonnonsuojeluvalvoja Kimmo Nuotio, Metsähallituksen projektipäällikkö Minna Uusiniitty-Kivimäki ja Satakunnan Museon museolehtori Carita Tulkki.

Retkelle mahtuu mukaan 45 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Retki on maksullinen ja hinta määräytyy retkelle osallistuvan henkilömäärän mukaan. Hinta on noin 15 euroa ja sisältää lounaan Ravintola Yyterin Dyynissä. Retki maksetaan käteisellä matkan aikana.

Retkelle lähdetään Satakunnan Museon edestä (Hallituskatu 11) kello 9 ja samaan paikkaan palataan noin kello 16. Retkelle kannattaa varata mukaan säähän sopiva vaatetus ja hyvät jalkineet.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen retkelle viimeistään keskiviikkona 4.9.: museolehtori Carita Tulkki, p. 044 701 1054, carita.tulkki(a)pori.fi


kuva

Hakusana