Etusivu > Uutiset > 2013 > 07 > Etelärannan rakentaminen Jazzkaduksi alkaa

Etelärannan rakentaminen Jazzkaduksi alkaa

(04.07.2013 10:34 KANHE2 / päivitetty 04.07.2013 10:34 Harjula Eerika)

Porin Eteläranta sulkeutuu yleiseltä liikenteeltä perjantaina 5. heinäkuuta kello 18, jolloin alueen rakentaminen Jazzkaduksi alkaa.

Katu aukeaa yleisölle perjantaina 12. heinäkuuta kello 12. Tämän jälkeen Jazzkatu on avoinna päivittäin kello 11–02.

Jazzkadun kahdella lavalla järjestetään päivittäin useita ilmaiskonsertteja. Jazzstreet stage sijaitsee perinteisesti Porin taidemuseon ja Porin Suomalaisen Klubin välissä Etelärannassa.

Jazzkadun toinen lava on Otava Factory, ja se sijaitsee Porin Oluttehtaan pihassa Hallituskadulla. Otava Factoryssa järjestetään sekä maksullisia että ilmaiskonsertteja 12.–20. heinäkuuta. Otava Factory korvaa Jazzkadun Porinsillan kupeessa aiempina vuosina olleen esiintymislavan.

Jazzkadun purkutyöt käynnistyvät heti festivaalin päättymisen jälkeen. Normaaliliikenteelle Eteläranta avautuu viimeistään keskiviikkona 24.7. kello 18.

Porin 48. jazzfestivaali järjestetään 13.21.heinäkuuta.

Artturi Rönkä valittiin Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi

Helsinkiläinen pianisti ja säveltäjä Artturi Rönkä on valittu Pori Jazzin Vuoden taitelijaksi 2013. Palkinnon perusteluissaan Pori Jazz katsoo Artturi Röngän olevan nuori ja jo kansainvälisesti palkittu muusikko ja säveltäjä.

Röngän oma yhtye Artturi Rönkä Quartet voitti Suomen Young Nordic Jazz Comets-kilpailun 2012. Samana vuonna kvartetti sijoittui toiseksi kansainvälisessä Jazz Hoeilaart-kilpailussa Belgiassa. Rönkä on menestynyt myös useissa sävellyskilpailuissa.

Pori Jazzin Vuoden taiteilija -palkintoa on jaettu vuodesta 1990 ja sen ovat saaneet muun muassa Trio Töykeät, Jukka Perko, Severi Pyysalo ja Lenni-Kalle Taipale. Viime vuonna palkinnon sai jazz- ja soul-laulaja Nina Mya.

Artturi Röngän kvartettia ja hänen sävellyksiään kuullaan Pori Jazzissa Cafe Jazzissa 18. heinäkuuta.


Hakusana