Etusivu > Uutiset > 2013 > 07 > Vuoden SuomiAreena yleisömenestys

Vuoden SuomiAreena yleisömenestys

(19.07.2013 13:24 KANKA2 / päivitetty 19.07.2013 13:24 Kyhä-Mantere Anna)

Porin kaupungin ja MTV3:n yhteistyössä järjestämä SuomiAreena kiinnosti yleisöä enemmän kuin koskaan aiemmin. Kahdeksatta kertaa järjestetty keskustelutapahtuma keräsi kaikkiaan noin 22 000 kävijää.

Kesän kiinnostavimmaksi keskustelutapahtumaksi kasvanut SuomiAreena tarjosi tänä vuonna yleisölle laajemman tapahtumavalikoiman kuin koskaan aikaisemmin. Kaikkiaan 125 tapahtumasta koostunut ohjelma piti sisällään keskustelua mm. ulkopolitiikasta, energiataloudesta, median murroksesta, nuorisotakuusta, soteuudistuksesta ja kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksista. Lisäksi SPR pystytti Poriin näyttävän evakuointileirin, johon yleisö pääsi tutustumaan ja yöpymään.

Tapahtumat kiinnostivat yleisöä ja keräsivät kaikkiaan noin 22 000 kävijää. Suosituin tapahtumista oli keskiviikon keskustelu, jossa eduskunnan 80-luvun kansanedustajat haastoivat konkaripoliitikot. Aurinkoisessa säässä käytyä keskustelua seurasi noin 750 katsojaa.

SuomiAreenaa oli mahdollista seurata viikon ajan Porin ohella myös verkossa, sillä keskustelut striimattiin uudistuneille Suomiareena.fi-sivulle. Suoria lähetyksiä ja tallenteita oli tarjolla kaikkiaan 60 eri tilaisuudesta.

SuomiAreena uudistuu

SuomiAreena uudistaa konseptiaan kesästä 2014 alkaen ja siirtyy teemoitettuun ohjelmistoon. Tapahtuma valitsee jatkossa jokaiselle vuodelle teeman, jota käsitellään SuomiAreena- viikon aikana kymmenien keskustelujen voimin. Tapahtuman noin 120 keskustelusta kolmasosa keskittyy jatkossa vuosittaiseen teemaan.

- Tavoitteena on syventää vuosittain näkökulmaa yhteen keskeiseen ja ajankohtaiseen aiheeseen. Tämä tarkoittaa aiheen monipuolista ja perinpohjaista käsittelyä, niin ettei kivikään jää kääntämättä. Malli mahdollistaa samanaikaisesti yhden teeman perusteellisen haltuunoton että tutun runsaan aihekirjon. Tapahtumassa on jatkossakin mukana kymmenet eri järjestöt omine aihepiireineen, SuomiAreenan tuottaja Esa Nieminen kertoo.

Vuonna 2014 teemana on asuminen ja ympäristö ja tapahtuman pääyhteistyökumppanina ympäristöministeriö.

- Vuoden 2014 pääyhteistyökumppanina ympäristöministeriö haluaa vahvistaa luontoarvojen merkitystä ihmisten arjessa. Haluamme esitellä monipuolisesti Suomen upeaa luontoa: metsiä, järviä, erämaita, saaristoa, Itämerta. Ympäristöministeriö haluaa myös tuoda kestävän kulutuksen ja maapallon kantokyvyn rajat julkisen keskustelun keskiöön. Ensi kesänä valmistautuminen ratkaiseviin vuoden 2015 ilmastoneuvotteluihin kiihtyy. Aiomme tuoda Poriin kansainvälisiä ja kotimaisia huippuasiantuntijoita ja päättäjiä keskustelemaan ilmaston ja ilmastoneuvottelujen tilasta, ympäristöministeri Ville Niinistö pohtii.

SuomiAreena 2014 järjestetään 14.-18.7.2014.


Hakusana