Etusivu > Uutiset > 2013 > 08 > Valtakunnallinen koulurauha julistetaan Porissa

Valtakunnallinen koulurauha julistetaan Porissa

(20.08.2013 09:42 KANHS2 / päivitetty 20.08.2013 10:14 Hirvi Suvi)

Suomen kouluihin julistetaan keskiviikkona 21.8.2013 Porin Kirjurinluodon lokkilavalla Koulurauha.

Porissa järjestettävän tapahtuman suojelijoina toimivat presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio, joka on tapahtumassa mukana. Tapahtumaan osallistuvat porilaiset perusopetuksen 4.-9. luokkien oppilaat ja kouluhenkilöstö sekä Satakunnan alueen tukioppilaita yhteensä noin 5000 henkilöä.

Varsinainen julistustapahtuma alkaa klo 13 Lokkilavalla. Koululaiset pääsevät haastattelemaan Jenni Haukiota. Tapahtuman huipentaa Jukka Poika.

Koulurauha on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Opetushallituksen, Poliisihallituksen, Folkhälsanin sekä Suomen Vanhempainliiton yhteistyössä toteuttama valtakunnallinen ohjelma. Pilottikouluina lukuvuoden 2013–2014 Koulurauhatyössä ovat Porin Lyseon koulu, Itä-Porin yhtenäiskoulu, Björneborgs Svenska Samskola, Noormarkun yhtenäiskoulu sekä Reposaaren koulu. Pilottikoulujen oppilaista koottu työryhmä on laatinut julistuksen, jossa korostetaan oman mielipiteen ilmaisemista ja erilaisuuden arvostamista. Lisäksi Porin Lyseon oppilas Kalle Seppälä on säveltänyt ja sanoittanut Koulurauha-kappaleen ja Länsi-Porin koulun oppilas Aura Korhonen on piirtänyt Koulurauhajulisteen.

Lisäksi mukana yhteistyössä ovat Porin kaupungin kasvatus- ja opetusvirasto, vapaa-aikatoimen nuorisoyksikkö sekä Satakunnan poliisilaitos.


Hakusana