Etusivu > Uutiset > 2013 > 08 > Ruoan matka – pellolta pöytään vai biojätteeseen?

Ruoan matka – pellolta pöytään vai biojätteeseen?

(15.08.2013 09:24 KANHE2 / päivitetty 15.08.2013 09:24 Harjula Eerika)

Porin kaupungin ympäristövirasto järjestää näyttelyn otsikolla Ruoan matka – pellolta pöytään vai biojätteeseen? Näyttely on esillä Porin pääkirjaston näyttelytilassa 23.8.–5.9. välisenä aikana. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua näyttelyyn opastetusti avajaispäivänä perjantaina 23.8. kello 14–16.

Tarkoituksena on saada näyttelyvieras pohtimaan ruoan vaiheita ja kiertokulkua alkutuotannosta jätehuoltoon asti. Omat valinnat ja tavat ratkaisevat, miten suuriksi ruoan ympäristövaikutukset muodostuvat. Näyttelyn tavoitteena on ruoan arvostuksen nostaminen, ruokajätteen ja ruoan ilmastovaikutusten vähentäminen sekä biojätteen lajittelun tehostaminen.

Näyttelyn pohjana toimii Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskuksen Valonian Ruoan tarina –niminen näyttelykokonaisuus, jota on täydennetty alueellisella materiaalilla ja teemakohtaisilla osuuksilla.

Näyttelyssä käsitellään ruoan elinkaarta ja hiilijalanjälkeä, lähi-, sesonki- ja kasvisruoan hyötyjä, ruoan oikeaa säilyttämistä, hukkaruokaa sekä biojätteen hyödyntämistä. Jokaisesta aiheesta tarjotaan faktatietoa ja niitä konkretisoidaan erilaisten tehtävien kautta.

Näyttelyn järjestävät Porin kaupungin ympäristöviraston jäteneuvonta ja terveysvalvonta sekä Ilmastoasiat kunnassa – toimeenpanoa ja yhteistyötä –hanke. Mukana järjestelyissä on myös Satakunnan maa- ja kotitalousnaisten Älä ruoki hukkaa – Biojäte paastolle –hanke. Materiaalia näyttelyyn on saatu lukuisilta yhteistyökumppaneilta.


Hakusana