Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Ässille ja Matti Mattssonille tunnustusta kaupungilta

Ässille ja Matti Mattssonille tunnustusta kaupungilta

(27.09.2013 18:34 Salminen Tiina / päivitetty 27.09.2013 18:49)

Porin kaupunginhallitus on valinnut vuoden 2013 Pori-palkinnon saajaksi Porin Ässät. Vuoden Nuori porilainen -tunnustus meni uimari Matti Mattssonille.

Pori-palkinnon saaja, Ässien mestaruusjoukkue, on tuonut Poria tunnetuksi. Keväällä 2013 Ässät yhdisti porilaiset ja herätti valtakunnallisen kiinnostuksen porilaisuutta kohtaan.

- Tuntuu erityisen hyvältä, kun tunnustus tulee Ässien kotikaupungista. Yhteisöllisyyden tunne, joka kasvoi kaupungissa ja kaupunkilaisissa jääkiekkokauden huipentuessa, ei voinut olla välittymättä joukkueen taisteluilmeeseen ja voitontahtoon. Tämä lämmittää erityisesti mieltä, kertoo Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.

Joukkue saavutti jääkiekon Suomen mestaruuden 35 vuoden tauon jälkeen. Suomen mestaruus on Ässille seurahistorian kolmas. Porilaiset juhlivat edellisen kerran SM-kultaa keväällä 1978. Sitä ennen mestaruus tuli vuonna 1971.

Pori-palkinto myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisen tai yhteiskunnan hyväksi. Pori-palkinto on myönnetty vuodesta 1964 lähtien.

kuva Pori-palkinnon vastaanotti Karri Kivi ja Ville Uusitalo.

Mattsson on vuoden 2013 Nuori porilainen

Porin uimaseuran Matti Mattsson on menestyvä ja esimerkillinen nuori urheilija. Hän on nostanut Porin kaupunkia ja porilaisuutta myönteisellä tavalla esiin.

- Pori on minulle vähän kuin isänmaa. Nautin siitä, että saan edustaa Poria. Tämä tunnustus tuntuu erittäin hyvältä ja olenkin halunnut sitä jo monta vuotta, kertoo Mattsson.

Mattsson saavutti kuluneena vuonna Barcelonan uinnin MM-kilpailuissa 200 metrin rintauinnissa pronssia ja paransi Suomen ennätystä samassa kilpailussa kolme kertaa.

Nuori porilainen -tunnustuksen valintakriteereissä on keskeisintä kotiseutuun liittyvän tietoisuuden, rakkauden, ylpeyden ja arvostuksen korostuminen. Henkilön/ryhmän teon tai suorituksen tulee olla edellä mainittuihin kriteereihin kannustava ja porilaisuutta korostava. Nuori porilainen -tunnustus on myönnetty vuodesta 1991.

kuva Matti Mattsson rinnallaan avopuoliso Maiju Euren Porin Päivien iltajuhlassa.

Hakusana