Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Porista karavaanareiden tapahtumakaupunki

Porista karavaanareiden tapahtumakaupunki

(06.09.2013 13:39 KANHS2 / päivitetty 06.09.2013 14:16 Hirvi Suvi)

Karavaanareiden valtakunnalliset kokoontumisajot järjestetään viikonloppuna 6.-8.syyskuuta Porin raviradalla.

Karavaanareiden kansainvälinen suurtapahtuma 81. FICC Rally, eli matkailuavaunuilijoiden ja -autoilijoiden kokoontumisajot järjestetään Kirjurinluoto Arenalla ensi kesänä 24.7-1-8.2014. Syyskuun kokoontumisajot toimivat infotilaisuutena ja esimakuna siitä, mitä on luvassa ensi kesänä Porin Kirjurinluodossa.

kuva Kuva: SF-Caravan Kokemäen seutu ry.

Lauantaina 7. syyskuuta 2013 SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Juha Hämäläinen avaa kokoontumisajot yhdessä Porin seudun matkailu Oy MAISAN myyntipäällikkö Eija Joensuun kanssa kello 9.00.

- Kirjurinluoto Areenalla ajetaan kello 11.00 Caramba Cupin, eli matkailuvaunuajon osakilpailu. Iltapäivällä 14.30 kilpaillaan nopeusperuuttamisen maailmanennätyksestä Raviradalla. Lauantain ohjelmat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, SF Caravan Kokemäen seutu ry:n tiedottaja Timo Tarvainen kertoo.

Lisätietoja: Porin ravit ja SF-Caravan Kokemäenseutu ry.

Ensi kesänä 81. FICC Rally kerää 3 000 matkailijaa Poriin

Suomessa tapahtuma järjestetään noin kymmenen vuoden välein. Tapahtuma saatiin Suomeen osaksi SF-Caravanin 50-vuotisjuhlavuotta - Suomen karavaanarikerho on perustettu vuonna 1964. F.I.C.C-Rally on järjestetty Suomessa aiemmin kolmesti; vuonna 1981 Tampereella, 1994 Joensuussa ja 2004 Oulussa, SF -Caravan ry:n toiminnan johtaja Timo Piilonen kertoo tapahtuman taustoista. Alunperin idea Kirjurinluodosta tuli porilaiselta karavaanarilta, Pertti Eloselta, joka otti yhteyttä, Piilonen taustoittaa.

Kansainväliseen kokoontumisajoon, Rallyyn odotetaan osallistuvan lähes 3000 ihmistä yli 30 eri maasta. Kaukaisimmat vieraat tulevat Taiwanista, Etelä-Koreasta ja Kanadasta. Osallistujat majoittuvat Kirjurinluodon Areenan yhteyteen rakentuvalla väliaikaisella leiriytymisalueella.

kuva

Kirjurinluoto Arenalla rakennetaan Tapahtumatori, joka kokoaa niin karavaanarit kuin paikallisen yleisönkin yhteen. Alueelle tulee kojuja ja kaikkea mitä karavaanarit tarvitsevat asumiseensa. Tapahtumatori on kaikille avoin paikka kun taas Kirjurinluoto Arenan takana oleva tilpäinen leiriytymisalue on yleisöltä suljettu.
- Se toimii karavaanareiden kotina kymmenen päivän ajan ja rajattu alue suljetaan yleisöltä. Tapahtuma pyritään järjestämään niin, että alueen lenkkipolut ovat käytettävissä normaalisti, Joensuu kertoo.

Lisätietoja kansainvälisestä karavaanareiden suurtapahtumasta FICC Rallyn ja SF Caravan ry:n sivuilta.


Hakusana