Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Kaupunginsairaalasta kuntouttava sairaala

Kaupunginsairaalasta kuntouttava sairaala

(03.09.2013 08:49 KANST1 / päivitetty 03.09.2013 08:49 Salminen Tiina)

Kuntoutus- ja sairaalapalveluiden organisaatiomalli muuttuu vuoden 2014 alussa. Porin perusturvakeskuksen kaupunginsairaala Maantiekadulla muuttuu kuntouttavaksi sairaalaksi perusturvalautakunnan 2. syyskuuta tekemän päätöksen myötä.

- Organisaatiomuutos on osa valmistautumista Maantiekadun sairaalarakennuksen saneerauksen valmistumiseen, kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtajana toimiva johtava lääkäri Anna-Liisa Koivisto sanoo.

Uudessa organisaatiomallissa kuntoutus- ja sairaalapalvelut on jaettu polikliiniseen osaamiskeskukseen sekä sairaalan vuodeosastoon. Polikliininen osaamiskeskus sisältää asiantuntijapalveluja, joita annetaan potilaalle kotona, lähipalvelukeskuksissa, poliklinikalla, arviointiyksiköissä tai sairaalan vuodeosastolla. Sairaalan vuodeosastotoiminta tulee muodostumaan kuudesta osastosta.

Torniksi nimetyn Maantiekadun sairaalan remontin on määrä olla valmis kesällä 2014 ja siihen on tarkoitus sijoittua yksi arviointiyksikkö, jonka toiminta ulottuu Keski-Porin ja Länsi-Porin alueelle. Koiviston mukaan Tornin toiminta tulee painottumaan iäkkäiden eli geriatristen potilaiden hoitoon ja kuntoutukseen.

- Geriatristen potilaiden hoidon ja kuntoutuksen tavoitteena on, että kuntalaiset selviytyvät pidempään kotonaan tai aikaisemmassa asumispaikassaan, Koivisto kertoo.

Kuluvan syksyn aikana sairaala- ja kuntoutuspalveluissa valmistellaan toimintasuunnitelman ohessa henkilöstösuunnitelmaa.

- Sen myötä keväällä 2014 voidaan laatia Tornin valmistumiseen liittyvä takaisinmuuttosuunnitelma Satalinnasta ja samalla koko kuntoutus- ja sairaalatoiminnan muutossuunnitelma, Koivisto kertoo.

Toiminnansuunnittelun edetessä kuntoutus- ja sairaalapalvelujen potilaspaikkojen on suunniteltu vähenevän 245:stä 201:een. Osa potilaspaikoista siirtyy arviointiyksiköihin, jotka toimivat kahden lähipalvelukeskuksen alueella ja tiiviissä yhteistyössä kotisairaalan ja vanhuspalveluiden kotihoidon kanssa. Luoteis-Porin alueella toimii jo nyt vanhuspalveluiden alainen Noormarkun arviointiyksikkö, jonka toiminta ulottuu Pohjois-Porin ja Merikarvian alueille. Ulvilan osaston tavoitteena on muuttua arviointiyksiköksi vuoden 2014 aikana, ja sen toiminnan suunnitellaan ulottuvan Ulvilan lisäksi Itä-Porin alueelle.


Hakusana