Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Kerro muistosi museolle

Kerro muistosi museolle

(04.09.2013 13:55 KANHS2 / päivitetty 04.09.2013 14:14 Hirvi Suvi)

Satakunnan museo kutsuu satakuntalaiset muistelemaan menneitä Kerro museolle-sivustolle. Uudistettu muistojenkeruupalvelu on yleisön käytettävissä 4. syyskuuta alkaen.

Kerro museolle-sivuston muistoja kerätään aihepiireittäin. Ensimmäinen muistojenkeruun aihe on kauppamuistot, joista voi kertoa sivustolle vuoden 2013 loppuun saakka. Lisäksi sivustolta löytyy muistele mitä vain-osio, johon voi kirjoittaa mistä vain historiallisesta muistosta, joka liittyy Satakuntaan.

Kerro museolle-toiminnan projektisuunnittelija Päivi Lahdelma korostaa, että palvelu on tehty mahdollisimman helpoksi käyttää ja se on suunniteltu erityisesti henkilöille, jotka eivät käytä päivittäin internettiä.
- Sivustolle ei tarvitse rekisteröityä, ellei halua muokata omaa muistelmaansa. Lisäksi muistonsa voi jättää täysin anonyyminä, Lahdelma kertoo.

kuva

Kauppamuistoja kaivataan muun muassa Reposaaressa osoitteessa Kirkkokatu 14 sijainneesta Sippolan Valinnasta. Kuva:Voitto Niemelä 1971. Satakunnan Museon kokoelmat.

Satakunnan museon ystävät ry:n edustajat Soili Ovaska ja Marjatta Raita pääsivät testaamaan ensimmäisinä sivustojen toimivuutta.
-Sivuston käyttö tuntuu helpolta ja se ohjaa hyvin käyttäjäänsä, Ovaska sanoo.

Satakunnan museon amanuenssi Johanna Jakomaan mukaan palvelu on vakituinen osa Satakunnan Museon toimintaa.
- Kerätyt muistot arkistoidaan museon kokoelmiin, jossa niitä voidaan käyttää näyttelyissä, tutkimuksissa, julkaisuissa ja muussa museotoiminnassa myös tulevaisuudessa, Jakomaa kertoo.

Muistojenkeruupalvelun uudistusta ja sivuston jalkauttamista koordinoi Satakunnan Museossa maaliskuussa alkanut, Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kerro museolle -hanke. Verkkototeuttajat ovat porilainen Vida Design (suunnittelu) ja helsinkiläinen G-Works (tekninen puoli). Satakunnan Museon ystävät ry ja Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaine auttoivat sivustoa suunniteltaessa ja testattaessa.

Tutustu Kerro museolle-sivustoon tästä.Hakusana