Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Kulttuuri vahvaksi osaksi perusopetusta

Kulttuuri vahvaksi osaksi perusopetusta

(03.09.2013 12:17 KANHS2 / päivitetty 03.09.2013 12:40 Hirvi Suvi)

Porin kulttuuripolku tukee peruskoulun opettajia yhdistämään opetuksessaan paikallisia kulttuurielämyksiä peruskoulun oppilaille. Kulttuuripolku on yhtä kuin Porin kaupungin perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma.

Kulttuuripolku-opas sisältää ohjeet 1-9-luokkalaisten eri aineiden opettajille kulttuuriyhteistyön ylläpitämiseksi. Historian ja musiikin opetuksen vierailukohteita ovat muun muassa Satakunnan museo ja Palmgren-konservatorio. Kultturipolulla haetaan oppiaineiden raja-aitojen ylittämistä. Esimerkiksi matematiikka voi avautua tanssin kautta.

Tavoitteena ovat oppilaiden ja koulujen yhdenvertaisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet lasten kulttuuristen oikeuksien toteuttamisessa. Joka kunnassa ei ole kansainvälistä nykytaidetta esittelevää taidemuseota tai valtakunnallisia teatteri- tai valokuvafestivaaleja. Porin kulttuuriopetussuunnitelma tekee näkyväksi paikalliset kulttuurimahdollisuudet.

Paikallisen kulttuurin on tarkoitus olla luonteva osa opetusta. Kulttuurin kautta opetussuunnitelmia voidaan toteuttaa entistä syvemmin esimerkiksi museovierailuilla. Kulttuuriopetussuunnitelma on laadittu opetuksen tueksi sekä opettajan ja kulttuuritoimijoiden työvälineeksi.

Porin kulttuuripolku on laadittu Porin kasvatus- ja opetustoimen ja alueen kulttuuritoimijoiden yhteistyönä. Sen toimituksesta ja graafisesta suunnittelusta vastaa Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto. Kulttuuriopetussuunnitelma on otettu kouluissa käyttöön lukuvuoden 2013–2014 alusta alkaen.

Kulttuuripolku-opas (pdf, 1.96 Mt)


Hakusana