Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Pori panostaa lähiöiden kehittämiseen

Pori panostaa lähiöiden kehittämiseen

(17.09.2013 15:19 Hirvi Suvi / päivitetty 20.11.2013 12:04)

Porin kaupunki on mukana asuinalueiden kehittämisohjelmassa, jolla tuetaan alueellista viihtyvyyttä sekä ehkäistään syrjäytymistä.

Kehittämisohjelmassa ovat mukana Pihlavan, Pormestarinluodon ja Sampola-Impola-Väinölän kaupunginosat.

Kaikkien Pori - kaupunkikokonaisuuden kehittämistä

Kaupunginosien kehittäminen on osa kaupunkikokonaisuutta, jonka tarkoituksena on tarjota asukkaiden yhteistyölle jatkuvuutta ja kasvattaa luottamusta eri osapuolten välisessä toiminnassa.

- Kohderyhmänä ovat nuoret, joiden viihtymiseen, koulutukseen, työllistymiseen ja vapaa-ajan tekemiseen tarjotaan resursseja ja mahdollisuuksia, projektisuunnittelija Mikko Kyrönviita Porin kaupunkisuunnittelusta kertoo.

Kehittämistyö sisältää muun muassa asukasyhteistyötä, asukasyhdistys- ja harrastustoimintaa. Huomiota kiinnitetään myös lähiöiden turvallisuuden parantamiseen yöpartioinnilla.

Lähiön henki - tutkimus syrjäytymistä vastaan

Projektitutkija Sanna Forsell ja Antti Wallin keräävät tietoa kaupunkisuunnittelun tarpeisiin, esimerkiksi koulupihojen ja asuinalueiden viihtyisyyden kehittämiseksi. Lasten ja nuorten viihtyvyys ja yhteisöllisyyden parantaminen ovat avainasioita tutkimuksessa.

- Ajattelemme, että jos ihmiset viihtyvät asuinalueillaan, he ovat myös tekemisissä naapureidensa kanssa ja harrastavat yhdessä. Näin syrjäytyminen vähenee ja yhteisöllisyys lisääntyy. Mieluisa maisema lisää hyvinvointia.

Porin kaupungin Kaikkien Pori -hanketta toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman Lähiön henki – Porin lähiöiden kulttuurisuunnitteluhankkeen kanssa.

Hankkeet kuuluvat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) Asuinalueiden kehittämisohjelmaan.


Hakusana