Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Porin vanhusneuvoston toimintakausi käyntiin

Porin vanhusneuvoston toimintakausi käyntiin

(02.09.2013 13:01 KANST1 / päivitetty 02.09.2013 13:01 Salminen Tiina)

Porin kaupunginhallituksen vuosille 2013–2014 asettama Porin vanhusneuvosto on aloittanut toimikautensa. Toimikauden ensimmäisessä kokouksessa 21.8. käsiteltiin mm. Porin yhteistoiminta-alueen uutta vanhuspalvelusuunnitelmaa, josta vanhusneuvosto antoi lausunnon.

Jokaiseen kuntaan on nimettävä vuoden loppuun mennessä vanhusneuvosto. Se käy ilmi viime heinäkuussa voimaan astuneessa uudessa vanhuspalvelulaissa. Vanhuspalvelulaki koskee ikääntyvän väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluja. Vanhusneuvoston rooli ikääntyvän väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi on täten entistä tärkeämpi.

Porissa vanhusneuvosto on toiminut jo vuodesta 1999. Vanhusneuvoston tehtävänä on seurata vanhusten palvelutarpeita ja olla mukana laatimassa kunnan vanhuspalvelusuunnitelmaa sekä seurata ja arvioida sen toteutumista. Vanhusneuvosto tekee yhteistyötä kaupunginhallituksen, perusturvan ja muiden hallintokuntien kanssa vanhuksia koskevissa asioissa. Se tekee yhteistyötä myös eri järjestöjen ja viranomaisten kanssa.


Hakusana