Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Porin Teatterissa musikaalia ja lastenteatteria

Porin Teatterissa musikaalia ja lastenteatteria

(10.09.2013 09:52 KANSM4 / päivitetty 13.09.2013 10:16 Ståhl Marianne)

Lastennäytelmä Pippuridino ja musikaali The Sound of Music saavat ensi-iltansa viikonloppuna 13.-14. syyskuuta Porin Teatterissa.

Perjantaina 13. päivä pienellä näyttämöllä pyörähtää käyntiin lastennäytelmä Pippuridino, joka on Eero Ahrenin ja Erja Alanderin käsikirjoittama. Näytelmän ohjannut Patrik Drake kertoo, että Pippuridino on hellyttävä, vauhdikas ja sympaattinen tarina ennakkoluuloista ja ystävyydestä.

- Lastenteatterin tekeminen on isoille ja pienille teattereille kunnia-asia. Tarkoitus on totuttaa lapset jo pienestä pitäen käymään teatterissa. Näytelmän suositusikä on kolme vuotta, sen ikäinen lapsi ymmärtää jo näytelmän hahmot, kertoo Drake.

kuva Kokit näytelmässä Teemu Niemelä Ylermi ja Mira Rastas Yvonne, he antavat äänensä myös Pippuridinolle ja Emmi-kanalle.

Näytelmässä kokit saavat yllättävän tilauksen Ruotsin kuninkaalta, joka haluaa heiltä syntymäpäiväkakun. Ikävä kyllä juuri kriittisellä hetkellä kokkikaksikon kana ilmoittaa, ettei munia enää heru. Näytelmässä on paljon hauskoja ja vauhdikkaita tapahtumia.

Näytelmän lavastuksen on suunnitellut ja toteuttanut Timo Piispanen ja näytelmässä nähtävät nuket ovat Tytti Niemisen käsialaa. Valo- ja äänisuunnittelusta on vastannut Jyrki Heloaho. Musiikin on säveltänyt Teemu Niemelä.

Esitys kestää reilun tunnin väliaikoineen.
Musikaaliklassikko vihdoin Poriin

Lauantaina 14. päivä ensi-iltansa saa maailman ehkä rakastetuin ja eniten esitetty musikaali The Sound of Music. Laulavan von Trappin perheen kesti 54 vuotta saapua Porin Teatteriin. Maarit Lehtonen esittää musikaalissa Marian osaa ja Vesa Haltsonen leski-kapteeni von Trappia.

Teoksen musiikki on koskettanut eri-ikäisiä ihmisiä. Siinä yhdistyvät iki-ihanat sävelmät, rakkaustarina ja ripaus jännitystä. Musikaalisävelmistä tunnetuimpia ovat Do-Re-Mi, Edelweiss ja musikaalin nimikkokappale Kun vuorelle käyn. Mukana on 7-henkinen orkesteri, jota johtaa kapellimestari Seppo Tyni.

kuva Porin Teatterin johtaja Patrik Drake painottaa, että lasten osuus on haasteellinen mutta merkittävä, ilman heitä ei musikaali toimi.

Musikaalin koreografiasta ja ohjauksesta vastaa Tiina Brännare.

- Olen innoissani kun yli 30-vuotisen uran aikana sain vihdoin ohjata tämän teoksen. Näyttelijäkaarti on iso ja näytelmässä mukana olevat lapset lahjakkaita, ylistää Brännare.

Musikaali perustuu itävaltalaisen Von Trappin perheen tositarinaan. Nonnebergin luostari päättää lähettää nunnakokelaansa Marian leski-kapteeni von Trappin lasten kotiopettajattareksi. Marian sydämellisyys ja iloinen musisointi tuovat lohtua äidittömälle lapsikatraalle.


Hakusana