Etusivu > Uutiset > 2013 > 09 > Toimeentulotukea voi nyt hakea sähköisesti

Toimeentulotukea voi nyt hakea sähköisesti

(01.10.2013 08:31 Hirvi Suvi / päivitetty 01.10.2013 09:25)

Porin perusturvakeskuksen yhteistoiminta-alueen asukkaat voivat hakea tiistaista 1. lokakuuta 2013 alkaen toimeentulotukea myös sähköisesti.

Aluksi sähköistä palvelua tarjotaan niille porilaisille, ulvilalaisille ja merikarvialaisille jatkohakemuksen jättäjille, jotka ovat hakeneet toimeentulotukea viimeisen vuoden aikana.

Palvelua on tarkoitus laajentaa myöhemmin tässä kuussa koskemaan myös toimeentulotuen uusia hakemuksia. Sähköinen hakemusmenettely otetaan käyttöön niin ikään vammaispalveluissa marraskuun aikana.

Verkkopankkitunnuksilla palveluun - päätöksestä kirje kotiin

Sähköinen palvelu on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa ja se vaatii hakijan tunnistautumisen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Linkki palveluun ja ohjeet sen käyttämiseen löytyvät Porin perusturvakeskuksen nettisivuilta. Asiakas voi hakemusten tekemisen lisäksi seurata hakemusten käsittelytilannetta.
Hakija saa päätöksen hakemukseensa kirjepostilla, samoin mahdollisen lisäselvityspyynnön. Huolellisesti täytetty hakemus vähentää tarvetta pyytää lisäselvityksiä ja nopeuttaa siten hakemuksen käsittelyä.

Toimeentulotuen tarkoitus on turvata perustoimeentulo silloin, kun henkilö tai perhe ei tule toimeen ansiotöillään tai yrittäjätoiminnasta saaduilla tuloilla tai muilla tuloilla tai varoillaan. Toimeentulotuki on viimesijainen henkilön ja perheen toimeentuloa turvaava etuus.


Hakusana