Etusivu > Uutiset > 2013 > 10 > Event Arena herätti kiinnostusta

Event Arena herätti kiinnostusta

(16.10.2013 09:18 Salminen Tiina / päivitetty 16.10.2013 11:48)

Kirjurinluotoon valmisteltavasta asemakaavan muutoksesta keskusteltiin vilkkaasti Satakunnan museossa järjestetyssä tilaisuudessa.

Porin kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä esitteli ensisijaista rakennuspaikkaa, joka sijaitsisi Raumansillan jälkeen Kirjurinluodon uimarannan puolella lähellä Pelle Hermannin puistoa.

- Selvä evästys on, että selvitämme ensisijaisesti Kirjurinluodon uimarannan puoleisen paikan mahdollisuutta, kertoo Mäkelä.

Arkkitehtitoimisto Küttner Ky:n arkkitehti Markku Haaslahti esitteli yksityiskohtaisesti Event Arena -rakennusta, jonka tarkoitus olisi olla mahdollisimman helposti muunneltavissa. Rakennusta voitaisiin käyttää urheilu- ja kulttuuritapahtumien järjestämiseen, mutta myös ympärivuorokautiseen harrastamiseen varsinkin palloilulajeille.

kuva Klikkaa kuva suuremmaksi. Kuva: Arkkitehtitoimisto Küttner Ky


Kahteen kerrokseen suunnitellun rakennuksen alakerrassa olisi mahdollisuus esimerkiksi kolmeen salibandykenttään. Yläkertaan on suunniteltu avointa tilaa tapahtumia varten, jonka siirtokatsomot vetäisivät 3500 henkilöä. Noin 10–11 metriä korkean rakennuksen sijaintia suunnitellaan sellaiseen paikkaan, missä ei ole valmiiksi järjestettyjä aktiviteetteja.

- Suunniteltu rakennus on ilmava, sisätilat eivät sisällä paljon rakenteita. Ohikulut ja kevyen liikenteen väylät tulisivat jatkumaan niin kuin ne ovat tälläkin hetkellä. Tarkoituksena ei ole tuhota uimarantaa ja sen vieressä olevia viheralueita, jotka säilyisivät sellaisenaan, Haaslahti toteaa.

kuva Klikkaa kuva suuremmaksi. Kuva: Arkkitehtitoimisto Küttner Ky


Rakennuksen tarkoitus olisi olla avoin kaikille ja sen käyttöaste halutaan mahdollisimman korkeaksi.

- Tavoitteena on kehittää Poria tapahtumakaupunkina ja Kirjurinluoto esittää siinä tärkeää roolia. Event Arena tukisi tätä erinomaisesti. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada jokirantaan ja sen ympärille väkeä ympäri vuoden, sanoi Mäkelä.

Puolesta ja vastaan

Keskustelu Event Arenan sijoituksesta kävi vilkkaana. Eniten osallistujia puhutti tapahtuma-areenan sijainti, joka nosti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Lisäksi kysymyksiä herätti rakennuksen sijainti tulva-alueella, autopaikkojen riittävä määrä, porilaisten urheiluseurojen taloudelliset mahdollisuudet hallin käyttöön sekä rakennuksen taloudellinen kannattavuus.

- Sijaintia on tutkittu tarkkaan. On kohtuutonta, että rakennusta pitäisi suunnitella useaan eri paikkaan. Rakennuksen toiminnallisuuden kannalta olisi tärkeää, että se olisi helposti lähestyttävissä ja osa kaupunkia, Haaslahti pohti.

Asemakaavaehdotus tulee nähtäväksi, kun kaupunginhallitus sen hyväksyy. Sen jälkeen hankkeesta keskustellaan todennäköisesti uudelleen. Porin kaupunkisuunnittelun järjestämässä tilaisuudessa oli arviolta 100 osallistujaa. Tilaisuus oli kaikille avoin.

kuva Klikkaa kuva suuremmaksi. Kuva: Arkkitehtitoimisto Küttner KyHakusana