Etusivu > Uutiset > 2013 > 10 > Yhteistyötä työllisyystilanteen helpottamiseksi

Yhteistyötä työllisyystilanteen helpottamiseksi

(03.10.2013 11:01 Salminen Tiina / päivitetty 03.10.2013 11:06)

Porin seudun keskeiset viranomaiset ja elinkeinotoimijat ottivat käyttöön nopean toiminnan joukkojen toimintamallin alueen heikentymisen merkkejä osoittaneen työllisyystilanteen vuoksi.

Toimintamallissa eri toimijat keskittyvät yhteistyönä uusien työpaikkojen, markkinoiden ja asiakkaiden löytymiseen sekä ura-, koulutus- ja yrittäjyysvaihtoehtojen tarjoamiseen muutoksen kohteena oleville yrityksille ja niiden henkilöstölle.

Olennaista toimintamallissa on viedä tietoa käytettävissä olevista palveluista työntekijöille, jotka ovat vaarassa menettää työnsä. Tieto Satakunnan TE-toimiston käytettävissä olevista palveluista ja muutosturvan piirissä olevien oikeuksista on tärkeää saada mahdollisimman ajoissa henkilöstölle. TE-toimisto suunnittelee tapauskohtaisesti palvelut yhdessä työnantajan kanssa.

Elinkeinotoimijoiden yhteistyönä voidaan kartoittaa alueen yrityksien työpaikkoja ja tarjota tietoa käytettävissä olevasta työvoimasta yrityksille, jotka haluaisivat sijoittua Satakuntaan tai rekrytoida täältä työvoimaa. Nopean toiminnan joukkojen tarkoitus on kehittää näitä toimintamalleja. Valtiolta odotetaan rahoitusta tehostettujen toimien rahoitukseen.

Porin seudulla aktiivisia toimijoita nopean toiminnan joukoissa ovat Satakunnan TE-toimisto, ELY-keskus, Satakuntaliitto, Prizztech Oy, kunnat sekä oppilaitokset.


Hakusana