Etusivu > Uutiset > 2013 > 10 > Peukaloinen avaa Porin Teatterin kevään

Peukaloinen avaa Porin Teatterin kevään

(21.10.2013 10:53 Salminen Tiina / päivitetty 21.10.2013 10:53)

Porin Teatterin kevätkauden 2014 lipunmyynti on alkanut. Tammikuun 29. päivänä ensi-iltansa saa koko perheen ihastuttava seikkailunäytelmä Peukaloisen retket.

Christian Lindroosin ohjaama ja dramatisoima tarina kertoo Nils Holgerssonista, pojasta, jonka kodin haltija kutistaa peukalon pituiseksi kyllästyttyään tämän kolttosiin. Kutistamisen yhteydessä Nils saa haltijalta harvinaisen kyvyn puhua eläinten kieltä. Peukaloinen tempautuu vahingossa Martti-hanhen matkaan ja tästä alkaa ikimuistoinen ja jännittävä seikkailu Ruotsin halki. Monen sukupolven rakastama Peukaloisen retket perustuu Selma Lagerlöfin klassikkokirjaan. Peukaloisen roolissa nähdään Seppo Paajanen.

Karkkipäivä päättää näytäntökauden

Kevään toisena ja samalla näytäntökauden viimeisenä ensi-iltana nähdään Snoopi Sirenin ohjaama ja dramatisoima Karkkipäivä, riipaiseva kuvaus hyvinvointivaltion kääntöpuolesta. Huhtikuun 5. ensi-iltansa saava draama on Markus Nummen romaaniin pohjautuva tragikoominen ajankuva vanhemmuudesta, vastuusta ja sen pakoilusta, sekä lapsista, jotka ovat oppineet siivoamaan itsensä pois aikuisten tieltä, näkymättömiin. Tarinaa lämmittävät huumori ja lapsen mielikuvitus, jota ankarinkaan todellisuus ei nujerra. Nummen kirjoittama Karkkipäivä oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2010.

Kevätohjelmistossa jatkavat myös menestysmusikaali The Sound Of Music, kotimainen komediaklassikko Särkelä itte, yhden miehen näytelmä Luolamies, pienten lasten näytelmä Pippuridino sekä Tyhjän päällä! -improvisaatioesitykset. Menestysfarssi Hillitön Hotelli pyörii ohjelmistossa tammikuun loppuun saakka.

kuva


Hakusana