Etusivu > Uutiset > 2013 > 10 > Valtuusto päätti kampushankkeen kilpailutuksesta

Valtuusto päätti kampushankkeen kilpailutuksesta

(14.10.2013 19:28 Salminen Tiina / päivitetty 14.10.2013 19:28)

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdottaman tarjouspyynnön ja hankesuunnitelman kampushankkeen kilpailutuksen pohjaksi kokouksessaan 14.10.

Kaupunginhallituksen päätösehdotuksessa teknisen palvelukeskuksen johtajalla on oikeus päättää hankesuunnitelman ja muiden tarjouspyyntöasiakirjojen vähäisemmistä muutoksista ja täydennyksistä. Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen päätösehdotuksen sillä lisäyksellä, että tarjouspyyntöasiakirjoihin kirjataan, että tilaajalla eli kaupungilla on oikeus hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset.

Lopullista päätöstä edelsi kaksi äänestystä. Äänestykseen päädyttiin, kun vasemmistoliitto ehdotti kaupunginhallituksen päätösehdotuksen hylkäämistä ja asian palautusta kaupunginhallitukseen. Äänet jakautuivat kaupunginhallituksen päätösehdotuksen puolesta 30-8 (21 tyhjää).

Äänestystä edelsi keskustelu, jossa nousi esille erityisesti kampushankkeen painottuminen Satakunnan ammattikorkeakoulun hankkeeksi. Puheenvuoroissa toistui kuitenkin halu saada hanke etenemään. Edelleen painotettiin, että on syytä tavoitella yhteisen kampuksen syntymistä tulevaisuudessa.

Tässä vaiheessa kampushankkeessa on mukana Satakunnan ammattikorkeakoulu. Porin yliopistokeskus jää nykyisiin tiloihinsa Porin Puuvillaan. Kampushankesuunnitelmassa varataan mahdollisuus siihen, että myös yliopistokeskuksen toimitilat voidaan tarvittaessa rakentaa SAMK:n kampuksen yhteyteen.


Hakusana