Etusivu > Uutiset > 2013 > 11 > Työterveyspalvelut ottaa eReseptin käyttöön

Työterveyspalvelut ottaa eReseptin käyttöön

(11.11.2013 10:56 Hirvi Suvi / päivitetty 11.11.2013 10:59)

Satakunnan Työterveyspalvelut ottaa sähköisen reseptin käyttöön torstaina 14. marrakuuta 2013 alkaen.

Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Se tallennetaan Reseptikeskukseen, jonka ylläpitäjä on Kela. Resepti säilyy keskuksessa 30 kuukautta. Sen jälkeen se siirtyy Reseptiarkistoon, eikä ole enää käytettävissä.

Asiakkaan omien reseptitietojen tarkastelu onnistuu kanta.fi/Omakanta-nettipalvelu-sivujen kautta. Omakannasta jokainen täysi-ikäinen voi halutessaan tarkastaa hänelle määrätyt reseptit, mihin asti ne ovat voimassa ja paljonko resepteissä on vielä toimittamattomia lääkkeitä. Omakantaan voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla.

Sähköinen resepti helpottaa asioimista

Asiakas voi hakea lääkkeensä mistä tahansa apteekista ja hänellä on mahdollisuus saada niistä yhteenveto. Reseptin uusimisen voi tehdä terveydenhuollon tai apteekin kautta.

Asiakkaan suostumuksella lääkäri näkee asiakkaan reseptihistorian. Näin lääkäri voi ehkäistä lääkkeiden haitallisia yhteisvaikutuksia ja päällekkäisyyksiä. Asiakkaan pyynnöstä myös farmaseutti, proviisori tai terveydenhoitaja voi tarkistaa kokonaislääkityksen. Asiakkaalla on myös edelleen oikeus saada paperiresepti niin halutessaan.


Hakusana