Etusivu > Uutiset > 2013 > 11 > Esteetön näyttely vammaisuuden historiasta

Esteetön näyttely vammaisuuden historiasta

(06.11.2013 08:56 Hirvi Suvi / päivitetty 06.11.2013 08:56)

Satakunnan Museossa avautuu perjantaina 8. marraskuuta Ihan epäNormaalia – näyttely.

Näyttelyn tarkoituksena on tuoda vammaiset ja valtaväestö yhteen, herättää keskustelua ja pohdintaa normaalin ja epänormaalin rajoista. Näyttely käsittelee aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisuuden historiaa sekä vammaisten asemaa yhteiskunnassa. Esillä on materiaalia apuvälineistä sekä valokuvia vaivaistaloista nykyhetkeen. Ihan epäNormaalia -näyttely on Työväenmuseo Werstaan tuotantoa. Satakunnan Museossa sitä laajennetaan Ulvilan Antinkartanon kehitysvammalaitoksen toiminnasta kertovalla aineistolla.

kuva

Kuva: Ulvilan Antinkartanon kuvakokoelmat.

Tekstit on käännetty selkosuomeksi, -ruotsiksi ja -englanniksi ja ne ovat luettavissa myös pistekirjoituksella. Tekstit ovat esillä myös viitottuna ja näyttely on kuvailutulkattu. Liikkuminen näyttelyssä on esteetöntä. Lisäksi mukana on kosketeltavia esineitä sekä selkokielistä kirjallisuutta ja toimintapisteitä.

Näyttely on tehty yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa ja sen toteuttamiseen on saatu Satakuntaliiton vuoden 2012 maakunnan kehittämisrahaa. Tapahtumia toteutetaan yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja diakoniaoppilaitoksen vammaistyön opiskelijoitten kanssa.


Hakusana