Etusivu > Uutiset > 2013 > 11 > Improvisaatiota ja komediaa Porin teatterissa

Improvisaatiota ja komediaa Porin teatterissa

(25.11.2013 15:06 Hirvi Suvi / päivitetty 27.11.2013 13:50)

Keskiviikkona 4. joulukuuta Porin teatterin improvisaatioryhmä aloittaa esityksellä Tyhjän päällä! Komediaklassikko Särkelä itte saa ensi-iltansa torstaina 5. joulukuuta.

Improvisaatioesityksessä käsikirjoitusta ei ole. Työryhmä aloittaa annettujen aiheiden käsittelyn lennossa. Esiintyjät näyttelevät, ohjaavat, käsikirjoittavat, sanoittavat ja säveltävät materiaalia sitä mukaa, kun esitys etenee.

Porin Teatterin improvisaatioryhmää ovat valmentaneet kouluttajat Elina Stirkkinen ja Hannu Risku helsinkiläisestä improvisaatioteatteri Stella Polariksesta. Valo- ja äänisuunnittelusta vastaa Jyrki Heloaho.

kuva

Porin improvisaatio teatterissa eläytyvät (vas) Janne Turkki, Maarit Lehtonen, Teemu Niemelä, Hannele Lanu, Peter-Sebastian Lehtonen ja Katariina Lohiniva (edessä). Kuva: Janne Alhonpää.


Komediaklassikko Särkelä itte tekee paluun Porin teatteriin

Näytelmä kertoo johtaja Julius Särkelästä, jääräpäisestä tiilitehtailijasta, joka on omin käsin tiensä raivannut köyhästä pojasta paikkakunnan mahtimieheksi. 1950-luvulle pohjautuva Särkelä itte valmistuu jo kolmatta kertaa Porin Teatterin päänäyttämölle.

kuva

Kuvassa: Emmi Särkelä (Anna-Maija Kokkinen) ja Julius Särkelä (Ilkka Aro) Kuva: Janne Alhonpää.

Komediaklassikon on kirjoittanut Ilmari Turja 1944. Näytelmän on ohjannut Lasse Lindeman, Särkelän nimiroolissa nähdään näyttelijä Ilkka Aro. Näytelmän puvustuksen on suunnitellut palkittu puvustaja Taru Liipola. Lavastuksen on luonut Teemu Loikas.


Hakusana