Etusivu > Uutiset > 2013 > 11 > Pori Jazz uudistuu laajalla konserttipuistolla

Pori Jazz uudistuu laajalla konserttipuistolla

(27.11.2013 10:28 Hirvi Suvi / päivitetty 27.11.2013 10:32)

Pori Jazz ja SuomiAreena yhdistyvät Kirjurinluodon konserttialueella.

Kirjurinluodon konserttipuistoalue koostuu kesällä 2014 päälavasta, uudesta lavasta, SuomiAreena-lavasta ja Lokkilavasta. Legendaarinen Lokkilava otetaan käyttöön kymmennen vuoden tauon jälkeen.

- Lokkilava on pyhitetty puhtaasti jazzille, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro kertoo.

Samalla pääsylipulla saa nauttia kolmen eri lavan musiikillisesta annista SuomiAreenan keskusteluiden lisäksi. SuomiAreena-lavalla tehdään puheohjelmaa, jossa voi keskittyä kuuntelemaan kulttuurikeskusteluja sekä artistihaastatteluja.

– Kirjurinluoto tarjoaa yleisölle entistä monipuolisemman festivaalielämyksen. Pääsylipun hinnalla saa kolminkertaisen musiikkitarjonnan entiseen verrattuna, toimitusjohtaja Juha Miikkulainen toteaa.

kuva

Kirjurinluodon konserttipuistoalueelta löytyy kolme esiintymislavaa ja SuomiAreenan puheohjelmaan keskittyvä lava. Koko alueelle pääsee yhdellä pääsylipulla. Kuva: Pori Jazz.

Kirjurinluodon konsertit alkavat perinteiseen tapaan jo iltapäivällä, mutta aiemmasta poiketen ne jatkuvat nyt yömyöhään. Pori Jazzin pääkonsertit tiivistyvät ensi vuonna kolmeen päivään: torstaille 17. heinäkuuta, perjantaille 18. heinäkuuta ja lauantaille 19. heinäkuuta. Festivaalin päätöspäivänä 20. heinäkuuta järjestetään ilmaiskonsertteja ja iltaklubeja. Festivaali luopuu LP-teltasta sekä Porin teatterin konserteista.

Piknik-viltit siirtyvät laajalle anniskelualueelle

Kirjurinluodon konsertteihin ei saa enää ensi vuonna tuoda omia alkoholijuomia. Kirjurinluotoon rakennetaan isot anniskelualueet, joilla yleisö voi entiseen tapaan nauttia musiikista, piknikistä ja toistensa seurasta. Kirjurinluodon ravintoloihin voi tuoda mukanaan omat eväät ja viltin. Piknik-viinin voi ostaa anniskelualueelta.

Pori Jazz järjestetään 49. kertaa 12. – 20. heinäkuuta 2014.


Hakusana