Etusivu > Uutiset > 2013 > 12 > Suomen ensimmäinen merituulipuisto Tahkoluotoon

Suomen ensimmäinen merituulipuisto Tahkoluotoon

(16.12.2013 10:56 Hirvi Suvi / päivitetty 16.12.2013 10:59)

Suomen Hyötytuuli Oy:n merituulipuistohanke etenee suunnitellusti.

Hankkeen osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävänä 23.11. – 31.12.2013 Porin kaupunkisuunnittelussa, Valtakatu 4, teknisen palvelukeskuksen palvelupiste Porinassa, Yrjönkatu 6 B, Porin pääkirjastossa, Gallen-Kallelankatu 12, Reposaaren kirjastossa, Kirkkokatu 20 ja Porin kaupunkisuunnittelun sivuilla. Mielipiteet voi esittää kirjallisesti tai suullisesti Porin kaupunkisuunnitteluun.

Suomen Hyötytuuli Oy rakennutti Tahkoluodon edustan merialueelle yhden meriperustuksella toimivan tuulivoimalan, joka on toiminut pilottihankkeena koko Suomen merituulivoimalle.

Pilottivoimalan meriperustuksen on suunnitellut ja rakentanut Technip Finland Oy. Suunnittelun alla olevan merituulipuiston perustukset rakennetaan myös Suomessa. Rakentamisen aikaisen työllisyysvaikutuksen arvioidaan olevan Suomessa n. 200 henkilötyövuotta ja käytönaikaisen 10 henkilötyövuotta 25 vuoden ajan.

Suomen Hyötytuuli Oy on kahdeksan suuren suomalaisen kaupunkienergiayhtiön omistama tuulienergian tuottamiseen erikoistunut yhtiö. Hyötytuulella on ennestään kaksi tuulivoimapuistoa, toinen Raahessa ja toinen Porissa. Hyötytuuli on perustettu vuonna 1998 ja ensimmäiset tuulivoimalat rakennettiin Poriin vuonna 1999. Hyötytuulella on merituulivoimapuiston lisäksi suunnitteilla maatuulivoimaa usean sadan megawatin edestä eri puolille Suomea.


Hakusana