Etusivu > Uutiset > 2013 > 12 > Perusturva aloittaa ajanvaraukset netissä

Perusturva aloittaa ajanvaraukset netissä

(23.12.2013 10:34 Ståhl Marianne / päivitetty 23.12.2013 10:34)

Porin Perusturvassa sähköinen ajanvaraus otetaan käyttöön alkuvuodesta. Ajanvarausvarausjärjestelmä on nimeltään Kansalaisen ajanvaraus-palvelu.

Ensimmäisessä vaiheessa se koskee suun terveydenhuoltoa, joukkotutkimusyksikköä sekä lastenneuvolaa. Tarkat käyttöönottopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Sähköisen palvelun kautta tehdyt ajanvaraukset tallentuvat reaaliaikaisesti perusturvan potilastietojärjestelmään. Palvelu on auki ympäri vuorokauden. Linkki palveluun löytyy sen käynnistyttyä osoitteesta www.pori.fi/asiointi .

Lastenneuvolan palveluista alkuun avataan 2-, 3-, 4-, 5- ja 6-vuotiaiden määräaikaistarkastusajat. Sen myötä vanhemmat voivat varata, siirtää ja perua lastensa määräaikaistarkastusaikoja Internetissä. Suun terveydenhuollossa ajanvaraus koskee aluksi ensimmäistä lasta odottavien perheiden ja alle kouluikäisten lasten suun terveystarkastuksia. Ajanvarausoikeudesta lähetetään ilmoitus lapsen huoltajalle. Varaamisen lisäksi hammashuollon asiakas voi siirtää ja perua aikoja suun terveystarkastuksiin. Joukkotutkimuksen osalta ensimmäisessä vaiheessa mahdollistetaan aikojen siirto ja peruminen.

Ajanvarauksen järjestelmän käyttö vaatii asiakkaalta vahvan tunnistautumisen. Henkilöllisyys varmistetaan mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.


Hakusana