Etusivu > Uutiset > 2013 > 12 > Pori allekirjoittaa kasvusopimuksen valtion kanssa

Pori allekirjoittaa kasvusopimuksen valtion kanssa

(16.12.2013 10:55 Salminen Tiina / päivitetty 16.12.2013 10:55)

Kasvusopimuksella vahvistetaan suurten kaupunkiseutujen kansainvälistä kilpailukykyä sekä roolia alueidensa ja Suomen talouden vetureina. Valtion ja Porin kaupunkiseudun välinen kasvusopimus vuosille 2013-2015 allekirjoitetaan 20. joulukuuta.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää valtion ja kaupunkiseutujen välisten kasvusopimusten allekirjoitustilaisuuden Helsingissä 20. joulukuuta. Kasvusopimuksen allekirjoittajina toimivat valtion puolelta työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö. Porin kaupunkiseudun puolelta sopimuksen allekirjoittavat Porin kaupunki, Porin yliopistokeskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Satakunnan ELY-keskuksen ylijohtaja ja Satakuntaliiton maakuntajohtaja.

Kasvusopimuksella pyritään aikaansaamaan talouden ja elinkeinoelämän kasvua suurilla kaupunkiseuduilla. Sopimus korostaa suurten kaupunkiseutujen ja valtion välistä tavoitteellista kumppanuutta. Tällä on suuri kansallinen merkitys, sillä 12 suurimmalla kaupunkiseudulla tuotetaan Suomen bruttokansantuotteesta noin kaksi kolmasosaa.

Hakuprosessi kasvusopimusmenettelyyn pääsemiseksi käynnistettiin joulukuussa 2012. Pori jätti hakemuksen työ- ja elinkeinoministeriölle 14 muun kaupunkiseudun tavoin. Porin kaupunkiseudun hakemus valmisteltiin yhteistyössä alueen keskeisten toimijoiden kanssa keväästä 2012 alkaen.Kasvusopimusmenettelyn piirissä ovat Porin kaupunkiseudun lisäksi Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun, Jyväskylän, Kuopion, Lahden, Seinäjoen, Vaasan, Joensuun ja Lappeenrannan kaupunkiseudut.


Hakusana