Etusivu > Uutiset > 2013 > 12 > Pori Energia jatkaa sähköverkoston korjaustöitä

Pori Energia jatkaa sähköverkoston korjaustöitä

(13.12.2013 08:40 Salminen Tiina / päivitetty 13.12.2013 14:46)

Voimakkaasti puuskittain puhaltanut myrskytuuli on kaatanut paljon puita linjoille erityisesti merenrannan läheisyydessä olevalla ilmajohtoalueella. Pori Energia raivaa ja korjaa vikoja kaikella liikkeelle saatavalla henkilöstöllä ja kalustolla.

Sähköjohtoja on vielä useassa paikassa maassa sekä kaatuneiden puiden alla ja seassa. Maassa ja alhaalla roikkuviin johtoihin tulee suhtautua erityisellä varovaisuudella, niitä ei missään tapauksessa saa koskea eikä mennä niiden läheisyyteen.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan myrskytuuli on heikkenemässä aamupäivän aikana ja suurimmalle osalle asiakkaista sähköt saataneen palautettua kuluvan päivän aikana.

Torstai-illasta 12.12. alkaen puhaltanut myrskytuuli on aiheuttanut useita sähkökatkoja eri puolilla Pori Energia Sähköverkkojen verkostoaluetta. Perjantaina aamulla kello 6.30 oli ilman sähköä pahimmillaan noin 9 000 verkon käyttäjää.

Vahingot Tapani-myrskyn luokkaa

Kello 14 aikaan vailla sähköä oli vielä noin 1 000 verkon käyttäjää, näistä yli puolet on vapaa-ajan asuntoja. Kaikkia vikoja ei saada korjattua kuluvan vuorokauden aikana. Korjaamista jatketaan viikonloppuna.

Seija-myrskyn aiheuttamat vahingot ovat suurimmat sitten vuoden 2011 lopussa riehuneen Tapani-myrskyn. Vian korjaus on tällä hetkellä keskittynyt runkolinjojen toimintakuntoon saattamiseen. Korjaamista odottaa yli sata kappaletta yksittäistä ilmoitettua vikaa. Vikailmoituksia tulee edelleen ja vikailmoitusten tulon odotetaan jatkuvan vielä viikonloppuna ihmisten mennessä tarkistamaan kesämökkiensä tilannetta.


Hakusana