Etusivu > Uutiset > 2013 > 12 > Suoraveloituksen tilalle suoramaksu tai e-lasku

Suoraveloituksen tilalle suoramaksu tai e-lasku

(23.12.2013 13:19 Kyhä-Mantere Anna / päivitetty 31.01.2014 09:34 Salminen Tiina)

Suoraveloituspalvelun päättyessä Suomessa tulee Porin kaupungin suoraveloitusasiakkaiden itse muuttaa laskunsa joko e-laskuiksi tai suoramaksuiksi valtakirjalla.

En käytä verkkopankkia:
Niiden asiakkaiden suoraveloitukset, jotka eivät käytä verkkopankkia, muutetaan suoramaksuiksi. Muutos suoramaksuksi tapahtuu erillisen valtakirjan avulla asiakkaan omassa tilipankissa. Valtakirja postitetaan lähiaikoina Porin kaupungin asiakkaille ohjeella sekä palautuskuorella varustettuna. Suoramaksu tarkoittaa sitä, että pankki maksaa laskut asiakkaan tililtä automaattisesti eräpäivänä toimeksiannon mukaisesti.

Käytän verkkopankkia:
Verkkopankkikäyttäjien suoraveloitukset muutetaan e-laskuiksi.
E-lasku toimitetaan suoraan verkkopankkiin, jossa lasku ja siitä muodostettu maksutoimeksianto ovat nähtävissä. Pankki joko maksaa laskun automaattisesti eräpäivänä tililtä tai vaihtoehtoisesti asiakkaan tulee hyväksyä se ennen veloitusta.

Porin kaupungin tilitoimisto on aikaisemmin lähettänyt kirjeen, jossa kerrotaan, että suoraveloitukset muuttuisivat automaattisesti suoramaksuiksi tai e-laskuiksi. Tämä ei kuitenkaan valitettavasti teknisten ongelmien takia toteutunut.

Toimenpide on suoraveloitusasiakkaille välttämätön, koska suoraveloituspalvelu päättyy Suomessa EU-asetusten mukaisesti viimeistään 31.1.2014.

Porin kaupunki pahoittelee asiakkailleen aiheutunutta sekaannusta ja ylimääräistä vaivaa.

Lisätietoja ja usein kysyttyjä kysymyksiä voi lukea Finanssialan Keskusliiton verkkosivuilta, www.fkl.fi.


Hakusana