Etusivu > Uutiset > 2014 > 01 > Porissa harjoitellaan häiriötilanteisiin varautumista

Porissa harjoitellaan häiriötilanteisiin varautumista

(27.01.2014 14:35 Salminen Tiina / päivitetty 27.01.2014 14:35)

Porin kaupunki perustaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa torstaina 30.1. kello 10-14 ensihuollon palvelupisteen Ahlaisten koululle. Kyseessä on harjoitus, jonka tarkoituksena on varautua ennalta mahdollisia kriisitilanteita varten.

Mitään oikeaa normaalitilan uhkaa ei siis nyt ole. Mahdollisia häiriötilanteita, joihin viranomaisten tulee varautua, ovat mm. sähkönjakelu, tietoliikenne, vesihuolto, pandemia, vaaralliset aineet sekä luonnonilmiöt kuten tulvat ja myrskyt.

Jotta harjoitus olisi mahdollisimman todentuntuinen, järjestäjät toivovat harjoitukseen mahdollisimman runsasta osanottoa. Kaikki harjoitukseen liittyvä on asukkaille täysin maksutonta.

Käytännön tietoa:

- Paikalle toivotaan saapuvan linja-autolla. Porin Linjat ajaa väliä Ristikalliontie – Ahlaisten urheilukenttä koko harjoituksen ajan. Suositeltavaa on käyttää pysäkkejä, mutta kyytiin pääsee muualtakin reitin varrelta kättä heilauttamalla. Linja-auton tunnistaa tapahtumatunnuksista.

- Myös omalla autolla voi tulla koululle. Tätä varten on liikennejärjestelyt huomioitu lähialueilla.

- SPR kirjaa palvelupisteelle tulijat ja menijät aivan kuten tositilanteessakin. Paikan päällä SPR myös jakaa tietoa arjen turvallisuuteen ja omatoimiseen varautumiseen liittyen.

- SPR ja Porin palveluliikelaitos tarjoaa koululla hernekeittoa, kahvia ja pullaa 350:lle.

- Ota mielellään mukaan oma tyhjä vesipullo tai -astia. Porin Vesi jakaa palvelupisteellä puhdasta vettä.

Ahlaisten valmiusharjoitukseen osallistuvat: Ahlaisten koulu, Lounais-Suomen poliisilaitos, Porin kasvatus- ja opetusvirasto, Porin kaupungin häiriötilanneorganisaatio, Porin Linjat Oy, Porin palveluliikelaitos, Porin perusturvakeskus, Porin ev.lut. seurakunta, Suomen punainen risti, Porin tekninen palvelukeskus ja patoturvallisuusorganisaatio, Porin ympäristövirasto, Porin Vesi, Satakunnan pelastuslaitos.

Tervetuloa mukaan osallistumaan valmiusharjoitukseen!


Hakusana