Etusivu > Uutiset > 2014 > 01 > Jamie Cullum täydentää Pori Jazzin ohjelmistoa

Jamie Cullum täydentää Pori Jazzin ohjelmistoa

(22.01.2014 09:29 Aaltonen Kalle / päivitetty 22.01.2014 09:30)

Kirjurinluoto Arenan ohjelmistoon on lisätty myös useita muita huippuluokan jazznimiä.

Jazzia ja pop-musiikkia yhdistelevä brittitähti Jamie Cullum palaa Pori Jazziin ja on yksi Kirjurinluoto Arenan esiintyjistä lauantaina 19. heinäkuuta. Porissa viimeksi vuonna 2005 konsertoinut englantilaismuusikko ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2003, kun myyntimenestykseksi noussut Twentysomething-albumi teki nuoresta pianistista jazzin supertähden.

Pori Jazzin ohjelmistoon on kiinnitetty myös muita eturivin jazznimiä. Konkaribasisti Dave Holland tuo Poriin uuden Prism-yhtyeensä, jonka esittämää sähköistä fuusiojazzia kuullaan torstaina 17.7.

Moninkertaisesti Grammy-palkittu ja legendaarisena sessiokitaristina tunnettu Larry Carlton esiintyy Kirjurinluodossa niin ikään torstaina 17.7. Seuraavan päivän konsertissa nähdään toinen eturivin jazzkitaristi John Scofield, joka tuo Poriin moderniin groovejazziin erikoistuneen Überjam-yhtyeensä.

Nuoremman polven groovea edustava ja eri tyylilajeja suvereenisti sekoitteleva yhdysvaltalaisyhtye Snarky Puppy nähdään Kirjurinluodossa 18.7. Lauantain konsertissa suomalaisyleisölle esittäytyy puolestaan brittilaulajatar Zara McFarlane, jota on povattu yhdeksi alkaneen vuoden uusista jazztähdistä.

kuva Cullum esiintyy Kirjurinluodossa samassa konsertissa James Bluntin sekä Patti Smithin kanssa. Kuva: Pori Jazz


Hakusana