Etusivu > Uutiset > 2014 > 01 > Kauppakeskus Puuvilla palkittiin

Kauppakeskus Puuvilla palkittiin

(16.01.2014 09:15 Salminen Tiina / päivitetty 16.01.2014 09:16)

Skanskan urakoima Kauppakeskus Puuvilla voitti tammikuun alussa oman sarjansa parhaana tietomallinnuskohteena vuoden 2013 Global Tekla BIM Awards -kilpailussa. Kauppakeskus palkittiin parhaana Total BIM -sarjassa, jossa valittiin kokonaisvaltaisesti parhaiten tietomallintamista hyödyntävä rakennushanke.

Tietomallintamisen eli BIM:in avulla rakennus kuvataan suunnitteluvaiheessa kolmiulotteisesti ja siihen liitetään tietoa tiloista, määrätiedoista ja materiaaleista. Tiedonhallinnalla on Puuvillan kaltaisen monimutkaisen rakennushankkeen onnistumiselle ratkaiseva merkitys. Kauppakeskus Puuvillan projektissa on mukana peräti 13 tietomalleja käyttävää osapuolta.

Kilpailun tuomaristo luonnehti Puuvillan toteuttajatiimin ratkaisseen hienosti suuren projektin, tiukan aikataulun ja olemassa olevien ja vanhojen rakenteiden yhdistämisen tietomallintamisen avulla. Rakennemallin lisäksi hankkeessa käytettiin mm. arkkitehtuuri-, LVI-, sähkö- ja sprinklerijärjestelmämalleja.

Kansainvälisen kilpailun osallistujat valittiin kunkin maan parhaiden tietomallinnuskohteiden joukosta. Kovatasoisessa kilpailussa mukana oli yhteensä 44 hanketta esimerkiksi Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta ja Ranskasta.

Kauppakeskus Puuvillan hankkeen myötä Puuvillan keskustakorttelialueesta on tarkoitus luoda ainutlaatuisen kokonaisuuden muodostava kaupunkikeskus. Kauppakeskuksen rakennustyöt ovat käynnissä, ja ne kestävät vuoden 2014 loppuun. Kauppakeskus Puuvilla on yksi tämän hetken suurimmista talonrakennushankkeista Suomessa.

kuva Kauppakeskus Puuvillan rakentamisessa hyödynnetään tietomallintamista. Kuva: Skanska.


Hakusana