Etusivu > Uutiset > 2014 > 01 > Kehitysvammaisten työkeskus 50 vuoden ikään

Kehitysvammaisten työkeskus 50 vuoden ikään

(30.01.2014 10:34 Salminen Tiina / päivitetty 30.01.2014 10:34)

Satakunnan vanhin kehitysvammaisten työkeskus Monituote käynnisti toimintansa 50 vuotta sitten. Satakunnankadulla sijaitsevan Porin perusturvakeskukseen kuuluvan työkeskuksen toiminnan päämääränä on luoda päivittäin jokaiselle asiakkaalle hyvä toimintapäivä.

- Hyvä toimintapäivä syntyy päivätoimintasuunnitelmasta, kontakteista yrityksiin sekä yksilöllisistä tarpeista, vastaava ohjaaja Tapio Nyström sanoo.

Monituotteen toiminnalla on monta keskeistä tavoitetta: tarjota työpaikkoja, opettaa työelämän taitoja, kannustaa toimintaan, ehkäistä syrjäytymistä sekä tukea henkistä ja fyysistä kuntoa.

Työkeskuksen toiminta on jaettavissa kahteen: töiden ja tuotteiden valmistukseen yrityksille sekä päivätoimintaan, joka sisältää muun muassa ruoanlaittoa, liikuntaa, luovaa toimintaa sekä kursseja. Nyström kertoo palvelun yksilöllisen räätälöinnin olevan tänä päivänä elinehto.

- Meidän on löydettävä jokaisen asiakkaan kohdalla se jokin, joka tukee juuri hänen hyvinvointiaan ja ryhmässä toimimista niin, että hän voi turvallisesti tehdä omia tehtäviään.

Asiakkaita Monituotteella on 45 ja ryhmiä viisi. Niistä tuorein on Koivulan päivätoimintakeskuksen autistiryhmä, joka muutti Monituotteen tiloihin vuodenvaihteessa. Vuonna 2013 palveluita Monituotteelta osti 10 yritystä. Työkeskuksen tulevaisuuden roolin Nyström ajattelee olevan yhteydessä alan kehitykseen sekä siihen, miten sen toiminnan kehittymiseen ja ajantasaistamiseen panostetaan.

- Asiakkaamme ovat haastavia ja suurimpana vaateenamme on vaihtelevan toiminnan ja työn tarve. Jotta asiakkaiden hyvä ja kehittävä työympäristö voidaan turvata, huomiota tulee kiinnittää henkilökunnan resursseihin, voimavaroihin ja koulutustarpeisiin.


Hakusana