Etusivu > Uutiset > 2014 > 01 > Kisällit ja mestarit konsertoivat yhdessä

Kisällit ja mestarit konsertoivat yhdessä

(14.01.2014 13:25 Salminen Tiina / päivitetty 14.01.2014 13:31)

Torstaina 16.1. Porin Promenadisalissa on kuultavissa suuren sinfoniaorkesterin sointia kun SataSinfonia2014 -orkesteri esiintyy yhdessä Pori Sinfoniettan soittajien kanssa.

Palmgren-konservatorion sekä Rauman, Huittisten ja Vakka-Suomen musiikkiopistojen oppilaista koottu SataSinfonia2014 -orkesteri, jossa on mukana soittajia myös muista lähiseudun oppilaitoksista, täyttää lähes jo itsessään täyden sinfoniaorkesterin mitat. Orkesteri toimii hankerahoituksella säännöllisesti muutaman vuoden välein.

Tällä kertaa nuoret muusikot pääsevät esiintymään satakuntalaisten huippuosaajien kanssa. SataSinfonia2014 on saanut oppia paitsi oppilaitoksissa ja huippukapellimestarilta, myös kokeneilta orkesterisoittajilta. Torstai-iltaan huipentuva työ on alkanut oppilaitosten omin harjoituksin viime syksynä. Koko orkesteri on kokoontunut kahdella harjoitusleirillä, joissa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Jan Söderblom on harjoituttanut nuoria muusikoita.

Konsertin ohjelmassa kuullaan suomalaista musiikkia. Satakuntalaissäveltäjä Selim Palmgren on säveltänyt konsertissa kuultavat Menuetin ja Kevätunelmia sekä yhden lauluista. Uudempaa musiikkia edustavat Antti Nissilän kapteeni Nemon kuuluisan aluksen mukaan nimetty avauskappale Nautilus sekä Einojuhani Rautavaaran Sydämeni laulu. Kansallissäveltäjä Jean Sibelius on edustettuna Karelia-sarjallaan ja kahdella rakastetulla laululla: Den första kyssen ja Illalle.

Konsertin johtaa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Jan Söderblom ja sen solistina laulaa baritoni Aarne Pelkonen, joka tunnetaan erityisesti vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailujen voittajana.

16.1. torstaina kello 18.00
Promenadisali
Kisällit ja mestarit
Satasinfonia yhdessä Pori Sinfoniettalaisten kanssa
Jan Söderblom, kapellimestari
Aarne Pelkonen, baritoni
Konsertin juontaa Palmgren-konservatorion opiskelija Emilia Koskinen.

Yhteistyössä Palmgren-konservatorion, Huittisten musiikkiopiston, Rauman musiikkiopiston ja Vakka-Suomen musiikkiopiston kanssa.
Liput: 17,50 /7,50 euroa

Pori Sinfonietta


Hakusana